Magyar válogatott

Nincs esélyünk? Itt vannak a magyar-portugál szorzói

Amennyiben az Európa-bajnok portugálok vasárnap pontot szereznek Budapesten, már matematikailag is csak két csapat marad versenyben a labdarúgó világbajnoki selejtezősorozat magyar érdekeltségű csoportjában. Már fogadni is tudunk a vasárnapi meccsre.

Csütörtök este a magyar válogatott három pontrúgás után született fejes góllal magabiztos győzelmet aratott Lettország felett a világbajnoki selejtező 7. fordulójában, ezzel pedig megszerezte a 2017-es év első sikerét.

Fotó: mlsz.hu

A következő fordulóban, vasárnap az Eb-címvédő portugálok látogatnak Budapestre. A luzitánok csütörtökön Feröert fogadták Portóban és Cristiano Ronaldo mesterhármasával 5-1-es győzelmet arattak, vagyis sikerrel hangoltak a magyarországi kirándulásra.

A mieink egyáltalán nem számíthatnak könnyű kilencven percre, mivel a portugálok számára csakis a győzelem elfogadható eredmény ahhoz, hogy megőrizze esélyét az automatikus részvételt jelentő első helyre. A portugálok hátránya jelenleg három pont a csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető svájciakkal szemben, és ha ez a különbség tovább nőne, akkor a két gárda utolsó fordulós összecsapásán nem lenne esélyük az előzésre. A svájciak pontvesztésében sem igen bízhatnak, mivel az éllovas vasárnap a sereghajtó és egy éve nyeretlen Lettország vendége lesz, amely legutóbbi nyolc összecsapásán - köztük csütörtökön Magyarországon - kikapott.

Bernd Storck legénységének már csak matematikai esélye maradt a pótselejtezős második hely megszerzésére, a valóság ezzel szemben az, hogy a válogatottunk nagy valószínűséggel a 3. helyen zárja a csoportot. A vb-álmoknak papíron vasárnap integethetünk is, hiszen csakis győzelem esetén maradna néhány százalék a pótselejtezőre.

1x2    
Magyarország Döntetlen Portugália
6.80 4.10 1.45

A fogadóirodák már kijöttek a vasárnapi meccs oddsaival. Ezek alapján a mienk számára már egy döntetlen is bravúros eredménynek számítanak (@2.75), Portugália sikere ugyanakkor elég nagy papírformának tűnik. A tavaly nyári Eb-n egyébként közel ugyanekkora szorzót adtak Ronaldóékra a 3-3-as végeredményt hozó összecsapás előtt, de a márciusi lisszaboni meccset megelőzően csak 1.25-ös szorzót fizetett a portugál győzelem.

186541
[2059318] 2017-09-03 20:45:00 Magyarország - Portugáliax;