Átigazolás

Ennyibe került Mbappé a PSG-nek

  • ivan

Az átigazolási időszak utolsó pillanataiban jelentette be a PSG, amit már hetek óta tudni lehetett, Kylan Mbappé a fővárosi gárda játékosa lett.

Mbappé a világ 2. legdrágább játékosa lett

A Monaco 18 éves támadója a nyári átigazolási szappanoperák legnépszerűbb szereplője volt, tulajdonképpen a klubszezon végeztével folyamatosan a címlapokon szerepelt. Kezdetben még a Real Madrid és a nagy PL-klubok nevével boronálták össze a francia válogatott csatárt, aztán "félúton" jött a képbe a PSG, amely végül meg is szerezte Mbappét.

Gyakorlatilag már hetek óta tudni lehetett, hogy a fiatal titán a párizsiakat választja majd, a hivatalos bejelentésre viszont csak csütörtökön került sor. Mbappéért végül a - Marca által már júliusban megszellőztetett - 180 millió eurót fizetett a PSG a Monacónak, így a 18 éves támadó Neymar után a világ második legdrágább igazolása lett.

Mbappé 2022-ig kötelezte el magát a Szajna-partiakhoz, szerződésében pedig állítólag az is szerepel, hogy garantált helye lesz majd a kezdőben.

"Egy Párizs környékén felnövő fiataloknak gyakran az az álmuk, hogy magukra ölthessék a piros-kék szerelést is kifuthassanak a Parc de Princes gyepére.Tényleg részese akartam lenni ennek a klubban, amely az egyik legambíciózusabb egész Európában. Csapattársaim oldalán azon leszek, hogy hozzásegítsem a klubot a céljai eléréséhez" - nyilatkozta bemutatását követően a 18 éves csatár.

Mbappé a tavalyi szezonban robbant be a nemzetközi futball világába. A Monacóval francia bajnoki címet szerzett és bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Előbbi sorozatban 29 meccsen 15 gólt szerzett, míg az elitligában 9 találkozón hatszor volt eredményes.

Ki nyeri a francia bajnokságot?    
PSG 1.07
Monaco 8.00
Lyon 32.00
Marseille 56.00
238054