Átigazolás

Most a Tottenham miatt futott lyukra a Chelsea

  • MVB80

Romelu Lukaku és Alex Oxlade-Chamberlain után Fernando Llorentéről is lemaradt a PL-címvédő.

Ha megválasztanák Angliában a nyári átigazolási szezon vesztesét, a Chelsea egyértelmű befutónak tűnne. A londoni csapat egymás után maradt le az új játékosokról, a sor még a belga Romelu Lukakuval kezdődött, aki tavasszal visszadobta az Everton szerződéshosszabbítási ajánlatát, és innentől az angol sajtóhírek alapján úgy tűnt, nem mehet máshova, csak a Chelsea-be.

Ehhez képest végül a Manchester Unitedben között ki 85 millió euró ellenében. Az Arsenal középpályását, Alex Oxlade-Chamberlaint is potenciális új igazolásnak tekintették a Chelsea-nél, aztán az lett a vége, hogy a Liverpoolt választotta.

És most itt az újabb pofára esés, mivel az Antonio Conte által Diego Costa helyére kinézett Fernando Llorente a Tottenhamhez került. Vagyis háromból nulla a mutató Chelsea-szempontból, és még idevehetjük a juventusos Alex Sandrót, akit Conte nagyon szeretett volna, de nem sikerült megszerezni, és Nemanja Maticot is, akit José Mourinho csábított át a MU-hoz.

A PL-címvédő Chelsea a spanyol Álvaro Moratát, a német Antonio Rüdigert, a francia Tiemoué Bakayokót és az argentin Willy Caballerót igazolta le a nyáron, közülük utóbbiért nem kellett fizetni, a másik háromért viszont 110 millió eurót csengetett ki a klub.

A Chelsea hat pontot gyűjtött az első három fordulóban, és a vb-selejtezők után a Leicester ellen folytatja.

1x2    
Leicester Döntetlen Chelsea
4.15 3.50 1.80