Olasz foci

A Roma ugyanaz, mint a Juventus - Schick

  • varin

A cseh támadó végül a Juventus és az Inter után a Romához írt alá, szinte ingyen!

Izgalmas nyara volt Patrick Schicknek, a Sampdoria korábbi támadójának. Először úgy tűnt, aláír a Juventushoz, ahol azonban szívproblémái miatt nem kötöttek vele szerződést, majd végül Milánó kék-fekete felébe csábították bőszen, ám augusztus utolsó napjaiban a Romához írt alá. A megállapodást követően kissé furcsán nyilatkozott arról, hogy nem is bánja, hog végül a Farkasok játékosa lesz.

"Az már a múlt, ami a torinói csapatnál történt, nagyon boldog vagyok jelenleg, hogy a Roma játékosa lehetek. Nem gondolom, hogy van bármi különbség a Juventus és a mostani csapatom között, mindkettő hatalmas célokkal és ambíciókkal rendelkező sztárcsapat.

Fotó: asroma.it

Mindig is kedveltem a fővárosi gárdát és már alig várom, hogy pályára léphessek. Hogy szeretnénk-e megnyerni a Scudettót? Hát persze! Tudom, hogy tavaly csak második volt a csapat és hogy a keret is kicserélődött, de azon leszünk, hogy nagy dolgokat vigyünk véghez a csapatnál."

Schick - akinek húga legalább akkora sztár, mint a futballista - azt is elárulta, hogy komoly szerepe volt Francesco Tottinak is a klubváltásban, az aláírás előtt ugyanis nagyon sokat beszéltek egymással arról, miért is igazoljon a 21 éves utánpótlás-válogatott az örök városba.

A cseh támadó azt is megosztotta a nagyérdeművel, hogy vélhetően a 4-3-3-as felállás jobb szélén kap majd helyet, ami szokatlan lesz bár a korábbi szerepköreihez, de igyekszik a legjobb teljesítményt nyújtani új pozíciójában is.

Schick egyébként hivatalosan mindössze ötmillió euróért, kölcsönbe érkezett a csapathoz, ám a teljes vételár 2020-ra a 42 millió eurót is elérheti, amennyiben bizonyos kritériumok teljesülnek.

A hórihorgas támadónak mindazonáltal nem lesz könnyű dolga, hiszen Edin Dzeko kirobbanthatatlan a csapatból, El Shaarawy tavaly jó szezont futott, Defrelt Di Francesco mester igen jól ismeri a Sassuolóból, míg Perotti idén mindkét meccsen majdnem végig pályán volt.

A válogatott szünetet követően a Roma éppen az ellen a Sampdoria ellen játszik, ahonnan Schick érkezett, így a fiatal játékos a Roma színeiben először a Luigi Ferrarisban léphet pályára.

   
Sampdoria Döntetlen Roma
3.90 3.70 1.80