Angol foci

Volt játékosa ekézte rommá a londoni edzőt

  • varin

Robert Snodgrass szerint vicc, amit Slaven Bilic a West Ham Unitednél csinál.

Igen jó őszi szezont produkált tavaly Robert Snodgrass a Hull Cityben, mely után Slaven Bilic mester el is hozta őt Londonba a Tigrisektől. Ám hiába a jó teljesítmény, a Kalapácsosoknál nem ment úgy a skót válogatott játékosnak, ezért pedig egyértelműen a horvát trénert hibáztatta, akinek fogalma sem volt, egyáltalán hol játszassa friss szerzeményét

"A Manchester City ellen készültem éppen beállni, amikor is Bilic odajött hozzám és megkérdezte, hogy baloldalon vagy a jobbon szeretnék-e játszani. Én furcsán néztem először és azt gondoltam, neked kéne tudnod te igazoltál le!

Fotó: Reuters

Nagyon különös eset volt, az volt az első mérkőzésem, ráadásul a Hull Cityben konzekvensen a jobboldalon játszottam, vagy pedig a csatár mögött. A West Hamben viszont ezek után szinte mindig balra állított be engem Bilic, amit nagyon nehéz volt megszoknom. Mindig Payet helyére küldött be engem, de én nem szerettem ott játszani.

Skótként úgy neveltek, hogy bárhol megtaláljam a helyem a pályán, ha a szükség úgy hozza, de utáltam a baloldalt. Könyörgöm, ha a Hull Cityben fél év alatt lőttem kilenc gólt, vagyis többet, mint a Hullban és a West Hamben bárki, akkor miért nem tudott betenni a helyemre?"

Snodgrass végül 15 mérkőzés és 0 gól után távozott a West Hamtől, miután Bilic megmondta neki, hogy nem tart rá igényt. A skót támadó egyébként ezt is szóvá tette, hiszen néhány nappal azután közölte vele döntését a horvát tréner, hogy ő lakást bérelt Londonban, valamit beíratta gyermekét egy helyi iskolába.

Snodgrass egyébként csak kölcsönben futballozik jelenleg az Aston Villánál, így év végén akár még vissza is térhet a West Hamhez és Bilichez.

Az ehhez hasonló történetek aligha tesznek jót Bilic amúgy is megtépázott renoméjának, így lassan megéri nagy összegben fogadni arra, hogy a következő kirúgott tréner ő lesz.

A válogatott pauzát követően Chicharitóék hazai pályán játszanak az újonc Huddersfield Town ellen. Nagy kérdés, hogy éppen a veretlen gárda ellen szerzi-e meg első idei PL-pontjait a WHU vagy ismét elbuknak.

   
West Ham Döntetlen Huddersfield
1.80 3.40 4.30