Spanyol foci

Olyan, mintha a Real 1-0-ról indulna minden meccsen

  • MVB80

70 mérkőzés óta tart a Real Madrid gólszerző sorozata.

Bár a Real a spanyol bajnokság második fordulójában megbotlott hazai pályán, hiszen temérdek helyzetet elpuskázva csak 2-2-re végzett a Valencia ellen, az idei évre egyáltalán nem panaszkodhatnak a csapat drukkerei. Hiszen Zinedine Zidane fiai megnyerték a bajnokságot és a BL-t, bónusznak pedig behúzták az európai, valamint a spanyol Szuperkupát.

Ha épp nincs Cé, Asensióra például akkor is lehet szerezni, ha a gólokról van szó

Van viszont egy olyan sorozata Cristiano Ronaldóéknak, amely még a 2016-os évben kezdődött, egészen pontosan tavaly április 30-án. A Real akkor 1-0-ra győzött a Real Sociedad elleni bajnokin, és azóta akármilyen sorozatban, akármilyen ellenfél ellen lépett pályára, mindig szerzett legalább egy gólt.

Ez a sorozat most már összesen 70 mérkőzést számlál, ami Európában egyedülálló teljesítménynek számít, a korábbi rekordot a Bayern München tartotta, amely 2013 márciusa és 2014 áprilisa között 61 találkozón keresztül mindig betalált aktuális ellenfelének.

Az utolsó csapat, amely képes volt lenullázni a Realt, a Manchester City, amely tavaly áprilisban 0-0-t ért el ellene a BL-elődöntő első felvonásán. Azóta a Real 52 győzelmet, 13 döntetlent és mindössze 5 vereséget számlál, és szerzett 193 gólt, 117-et a bajnokságban, 38-at a BL-ben, 22-t a Király-kupában, 6-ot a klubvilágbajnokságon és 5-5-öt az európai, valamint a spanyol Szuperkupában.

A Real előtt már csak egy csapat van a rangsorban, méghozzá a brazil Santos, amely Pelével a soraiban 1961 novembere és 1963 augusztusa között zsinórban 73 meccsen tudott eredményes lenni.

Pelé ezek közül hatvankét találkozón lépett pályára, és 85 gólt szerzett, vagyis több mint a harmadát annak a 245-nek, amit csapat elért a vizsgált időszakban.

Amely egyébként bámulatosan eredményes időszaka volt a Santosnak, mivel nyert két brazil és két paulista (Sao Paulo állami) bajnokságot, valamint Libertadores-kupát, Világkupát és az azóta már megszűnt Rio-Sao Paulo tornán is elsőként zárt.

A Realnak a Levante, az APOEL, a Real Sociedad és a Betis ellen kell betalálnia, hogy Pelééket letaszítsa a trónról, az ellenfeleket olvasva ez egyáltalán nem tűnik megoldhatatlan feladatnak.

1x2    
Real Madrid Döntetlen Levante
1.07 10.00 22.00