Nemzetközi foci

Még 100 mlliót sem ér senki sem - Uli Hoeness

A Bayern München elnöke szerint elejét kell venni az eszetlen költekezéseknek.

Egészen hihetetlen költések színezték a 2017-es nyári átigazolási szezont, Dembélé 105, Neymar 222 millió euróért cserélt gazdát és még több nagyágyú klubváltása is küszöbön áll. Uli Hoeness, a Bayern München első embere mondta el véleményét az egyre elképesztőbb összegekről és a tendenciáról.

"Nem gondolom, hogy a világon bárki 100 millió eurót ér. Még ha tehetném és lenne ennyi pénzünk, akkor sem igazolnék ennyiért egy játékost, mert ez pénzpazarlás.

Elértük azt a pontot, amikor óvatosnak kell lennünk és azt mondanunk, elég volt. Lassanként a szurkolóknak sem fognak tetszeni ezek a pénzösszegek és fogalmam sincs, hova is vezet, ha folytatódik ez a tendencia..." - nyilatkozta az elnök.

A német szakvezető szavaira még akkor is érdemes lehet odafigyelni, ha tudjuk, idén nyáron a Bayern München is megdöntötte a klubrekordot Corentin Tolisso szerződtetésével. Ám amíg a rivális csapatok 100-200 millió eurókért szerződtetnek sztárokat, addig a francia középpályás csupán 41,5 millióba került a bajoroknak.

A bajnokságot két győzelemmel indító bajor gárda jövő hétvégén a Hoffenheimmel randevúzik, amelyet az előző szezonban egyszer sem tudott legyőzni. A -n most 1.40-es szorzóval fogadhatunk Robbenék győzelmére.

239384