Sportfogadás

60 százalékos profittal zárhatjuk a Bundesligát!

Érdekes és izgalmasnak tűnő hosszú távú fogadásra leltünk, szerintünk a Bundesglia győztesével szép kis haszonra tehetünk szert.

A Löwen bajnokként,... - Fotó: twitter.com/rnloewen

Az elmúlt héten megkezdődött a német férfi kézilabda Bundesliga 2017-2018-as szezonja, ahol a bukmékerek szerint a Flensburg együttese a legesélyesebb.

Szerintünk azonban nincs igazuk, sőt, úgy véljük, hogy a Löwen is és a Kiel is esélyesebb a bajnoki címre. Ám szerencse, hogy nem kell a felek között dönteni, mert ha megjátsszuk a címvédő vagy a rekordbajnok végső sikerét, akkor is közel 60 százalékos haszonra tehetünk szert, főleg, ha mindezt a    -n tesszük! Lássuk a részleteket! 

 

Rhein-Neckar Löwen

A bajnoki címvédő Löwen együttese természetesen megtartotta sikeredzőjét, Nikolaj Jacobsent, s a csapat kerete sem változott jelentősen. Sőt, szerintünk erősödtek az Oroszlánok, hiszen igaz, hogy távozott Dejan Manaszkov és Marius Steinhauser, míg Kim Ekdahl du Rietz és Michel Abt visszavonult, ugyanakkor érkezett Jerry Tollbring, Momir Rnics, Bogdan Radivojeivcs és Kristian Bliznac is.

A sárga-kékek pedig igen egységesnek tűnnek perpillanat, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a felkészülési időszakban parádéztak, a Német Kupában már a legjobb 16 között járnak, a Német Szuperkupát behúzták a Kiellel szemben, míg a Bundesligában az otthoni környezetében mindenkire veszélyes Lemgonál tudtak nyerni.

Löwen lesz az aranyérmes a Bundesligában 3.35 @    

Kiel

A rekordbajnok Kiel az előző szezonban ugyancsak a harmadik helyet kaparintotta meg a Bundesligában, azonban a Német Kupát megnyerte, úgy, hogy a fináléban a Flensburgot győzte le, méghozzá igen simán.

Az élcsapatok közül a Zebráknál volt a legkisebb a változás, hiszen Ilija Brozovic és Blazenko Lackovic távozott, Christian Sprenger visszavonult, míg az érkező oldalon Ole Rahmel, Miha Zarabec, Emil Frend Öfors és egy sor tehetséges fiatal titán nevét olvashatjuk. A csapat legnagyobb erősítése azonban majd az a Domagoj Duvnjak lehet, aki nagy valószínűséggel októberben - lehet, hogy épp a Löwen ellen - tér vissza, s addig pedig a horvát világklasszis nélkül is hoznia kell a meccseket a Kielnek. Egy frissen felépült Duvnjak pedig egyértelműen a csapat hasznára lehet, hiszen az előző szezonokban, olykor "hullafáradtan" is egyedül döntötte el a találkozókat csapata javára.

Egyébként a horvát játékos nélkül sem vallott szégyent eddig a Kiel, hiszen a Szuperkupát csak büntetőkkel bukta el a Löwennel szemben, a Német Kupában pedig az Oroszlánokhoz hasonlóan a Zebrák is a nyolcaddöntőben vannak.

Kiel lesz az aranyérmes a Bundesligában 3.05 @    

...míg a Kiel kupagyőztesként vág neki a szezonnak. - Fotó: twitter.com/thw_handball

Flensburg

A Flensburg az előző idényben az ezüstérmet kaparintotta meg a bajnokságban, s a bukmékerek szerint a legesélyesebb a bajnoki címre. Azonban a csapatnál egyre kevesebb a pénz, az idei szezonnak egy roppant szűk kerettel vágnak neki az északiak, arról nem is beszélve, hogy véleményünk szerint gyengültek.

A kék-fehérektől ugyanis távozott Anders Eggert, Johan Jakobbson, Bogdan Radivojevics és Petar Djordjics, míg Mark Bult visszavonult, érkező oldalon pedig Simon Jeppson, Marius Steinhauser, Magnus Röd és Ramus Lind nevét olvashatjuk. Utóbbi például csak azért érkezett hat hónapra, mert a gárda dán válogatott kapusa, Kevin Möller decemberig biztosan harcképtelen.

A Flensburg ráadásul elveszítette zseniális stratégáját, Ljubomir Vranjest, akinek helyét a svéd mester korábbi segítője, Maik Machulla vette át. A német tréner azonnal mély vízbe került, hiszen először lett életében vezetőedző felnőtt csapatnál, s rögtön eredményt kell produkálnia. Arról nem is beszélve, hogy a roppant fiatal Machulla a csapat nagy öregjeivel korábban együtt játszott, például Thomas Mogensennel, Tobias Karlsonnal, Lasse Svan Hansennel, Mattias Anderssonal vagy Holger Glandorffal, így óriási kérdés, hogy mennyire tudja fegyelmezni egykori játékostársait.

Ám ez még csak hagyján, a Flensburgnál már az is biztos, hogy jövő nyáron Kentin Mahé, Thomas Mogensen és Kevin Möller távozik, míg Mattias Andersson visszavonul, így az is kérdés, hogy a rutintalan edző hogyan tudja motiválni ezen játékosokat?

A kék-fehérek szintén bejutottak már a Német Kupában a legjobb 16 közé, míg a Bundesliga nyitónapján 14 gólos sikert arattak hazai pályán az újonc Lübbecke ellen.

Flensburg lesz az aranyérmes a Bundesligában 2.30 @    

Kettő az egy ellen

A Löwen és a Kiel tehát nem sokat változott, s megtartották rutinos és sokat megélt edzőiket, míg a Flensburg gyengült, s egy rutintalan mester foglalt helyet a kispadon, a többieknek pedig nincs reális esélyük a bajnoki címre. Utóbbi csapat ráadásul az elmúlt 13 szezonban nem örülhetett bajnoki aranynak, a kék-fehérek utoljára a 2003-2004-es évad végén örülhettek,az azóta eltelt 13 idényből 10-szer a Kiel, egyszer a Hamburg, az utolsó két szezonban pedig a Löwen diadalmaskodott.

Ám ez még mindig hagyján, a három nagy közül a Flensburg vág neki a legszűkebb és a legöregebb kerettel neki a Bundesligának, ugyanis

amíg Kiel játékosainak átlagéletkora 25,76, a Löwné 26,81, addig a Flensburgé 28,74,

s ráadásul utóbbi csapat egy komplett kezdőt ki tud állítani 33 vagy annál idősebb játékosokból.

 

Mindezek után pedig érdemes egy pillantást vetni a felek tavalyi egymás elleni eredményeire:

A Bundesliga három nagyágyújának tavalyi bajnoki eredményei egymás ellen:
Esemény Párosítás Eredmény
Kiel-Flensburg
Bundesliga Kiel-Flensburg 24-23
Bajnokok Ligája csoportkör Kiel-Flensburg 22-30
Bajnokok Ligája csoportkör Flensburg-Kiel 25-26
Bundesliga Flensburg-Kiel 30-29
Német Kupa döntő Kiel-Flensburg (semleges pálya) 29-23
Kiel-Löwen
Bundesliga Kiel-Löwen 26-29
Bajnokok Ligája nyolcaddöntő Kiel-Löwen 24-25
Bajnokok Ligája nyolcaddöntő Löwen-Kiel 24-26
Bundesliga Löwen-Kiel 28-19
Német Szuperkupa (múlt hét) Löwen-Kiel (semleges pálya) 32-30 (28-28)
Löwen-Flensburg
Bundesliga Löwen-Flensburg 17-21
Német Kupa elődöntő Löwen-Flensburg (semleges pálya) 23-33
Bundaliga (gyakorlatilag bajnoki döntő) Flensburg-Löwen 21-23

Noha a szezon elején viszonylag jól szerepelt a Flensburg a rangadókon, az év végére látható, hogy elfáradt a csapat, s a fontos mérkőzéseken - kékkel kiemelve - nem tudott maradandót alkotni. Idén pedig még egy évvel idősebbek a húzóemberek, akkor érdemes lehet a csapat ellen fogadni.

Mivel a végső győzelemre a bukmékereknél három csapat is eséllyel indul, így igen jó szorzókat kapunk mindegyik csapatra. Ezt használhatjuk ki úgy, hogy a Kiel és a Löwen aranyérmét is megjátsszuk, így ha a fenti két csapat valamelyike nyeri az aranyat, biztos profitra számíthatunk. 

A     ráadásul a legjobb szorzókat kínálja a piacon, avagy a magyar állami irodánál közel 60 százalékos haszonra lehet szert tenni, ha végül nem a Flensburg, hanem a címvédő Löwen vagy a rekordbajnok Kiel szerezné meg az aranyérmet az idény végén.

Hétvégén egyébiránt jön is az első igazi rangadó, a Löwen a Flensburghoz látogat, s ha azt a meccset behúzza a csapat, akkor biztos, hogy megváltoznak az esélyek. Erre pedig igen nagy esély van, hiszen a Rhein-Neckar a legutolsó négy (!) bajnoki meccsét megnyerte a Flens-Arénában.

Ki nyeri a 2017-2018-as német férfi kézilabda Bundesligát?
Csapat     oddsai Külföldi bukmékerek oddsai
Flensburg 2.30 2.20
Kiel 3.05 3.00
Löwen 3.35 3.25