US Open

Két amerikainak is bizalmat szavazunk

  • Cesc18

Íme a nyitónap legjobb tippjei a férfi mérkőzésekre, kombiban megjátszva akár a pénzünk dupláját is visszanyerhetjük.

Hétfőn 64 mérkőzéssel kezdetét veszi a szezon utolsó Grand Slam-tornája, a US Open. Mind a hölgyeknél, mind az uraknál az alsó ági összecsapásokkal indulnak a küzdelmek. A férfiaknál a legnagyobb nevek közül a három évvel ezelőtti bajnok Marin Cilic, a francia Jo-Wilfried Tsonga, az amerikai John Isner és a végső győzelemre is komoly esélyekkel pályázó Alexander Zverev mutatkozik be a nyitónapon. 

Papíron a hórihorgas amerikaira vár a legnehezebb feladat a francia Pierre-Hugues Herbert személyében, azonban Isner is nagyon komoly favoritja a meccsének. 

"Big Johnban" bátran lehet bízni, ugyanis Grand Slam-tornán az első körben legutóbb 2012-ben kapott ki, a US Openen pedig még ennél is sokkal régebben, 2008-ban.

Isner formája ráadásul teljesen rendben van, a nyáron Newportban füvön, Atlantában pedig kemény pályán nyert tornát, míg Cincinnatiben elődöntőzött. Múlt héten Winston Salemben ugyan becsúszott egy vereség Borna Coric ellen, de elég kemény egy hónap volt a háta mögött, így ráfért a pihenő a US Open előtt. 

Herbert a szerva-röpte játékával kellemetlen ellenfél, de nem adogat jelenleg annyira magas szinten, hogy igazán komoly esélye legyen, ráadásul az ezen a meccsen várhatóan kulcsfontosségú tie-breakekben sem kiemelkedő. Ellentétben az amerikaival, aki az elmúlt hetekben a hazai tornákon nyolcból hat rövidítést behúzott, de az egész éves 64%-os teljesítménye is kiváló. Annak ellenére tehát, hogy PHH nem egy egyszerű ellenfél, számunkra nem kérdés, hogy Isnerrel kell tartani.

De nem csak "Big John"-nak, hanem egy másik amerikainak, Jared Donaldsonnak is bizalmat szavazunk. A 20 éves hazai tehetség tavaly éppen New Yorkban alkotott nagyot, amikor a főtáblán kiütötte a 12. kiemelt David Goffint, majd egészen a harmadik körig menetelt.

Idén is szállítja a jó eredményeket, a felkészülése során Cincinnatiben negyeddöntőzött, Montrealban és Atlantában pedig a legjobb 16-ig jutott. A US Openre élete legjobb világranglistás helyével (51.) érkezett. Ellenfele az a Nikoloz Basilashvili lesz, aki a Roland Garros óta 10 vereség mellett csupán három győzelmet könyvelhetett el. A legutolsó vereségét azt éppen Donaldson ellen szenvedte el. Nyeretlen még Flushing Meadwosban a grúz srác és szerintünk ez még idén biztosan így is marad.

A két amerikai mellé felkerült a szelvényünkre egy argentin, a csupaszív Diego Sebastian Schwartzman. A dél-amerikai játékos már a top 30 kapuján kopogtat, köszönhetően többek között a montreali negyeddöntőjének. A 170 centis magasságával finoman szólva sem kemény pályára termett, de folyamatosan bizonyítja, hogy a gyorsabb felületeken sem szabad leírni. A US Openen tavaly Del Potrót, előtte Nadalt, 2014-ben pedig Djokovicsot izzasztotta meg. Honfitársa Carlos Berlocq ugyancsak nagy szívvel teniszezik, de jelenlegi formájában aligha lesz képes felvenni a versenyt Schwartzmannal. 

hatharom.com
Pierre-Hugues Herbert-John Isner Isner
Jared Donaldson-Nikoloz Basilashvili Donaldson
Diego Sebastian Schwartzman-Carlos Berlocq Schwartzman
@ 1.75
Fogadási határidő: 19:00

Aki esetleg kevesli az 1.75-ös oddsot, nyugodtan mellé csaphatja Thanasi Kokkinakis győzelmét Janko Tipsarevics ellen, és akkor már is 2.36-szoros pénz jön a konyhára. Mindketten egyébként sokat küzdöttek az utóbbi időben sérülésekkel, az ausztrálnak azonban remek formában sikerült visszatérnie.

Jó néhány önbizalomnövelő győzelmet szerzett a füves pályás szezonban, illetve Los Cabosban, ahol döntőbe jutott. Tipsy formájáról ugyanakkor mindent elmond, hogy augusztus első felében a világranglista 928. John McNellyt csak döntő szett tie-breakben tudta legyűrni...