US Open

Fucsovics és Babos is megoldható feladat előtt

Mindkét magyar játékos pályára lép hétfőn, az amerikai nyílt teniszbajnokság nyitónapján.

Elsőként Fucsovics Márton lép pályára, méghozzá a selejtezős Nicolas Mahut ellen. Ez csak papíron hangzik jól, valójában a francia egy igen kellemetlen ellenfél, annak ellenére, hogy most kvalifikációra kényszerült. Ez lesz Mahut 48. Grand Slam fellépése egyéniben, ami már önmagában megsüvegelendő. 

"Ha már úgy alakult, hogy a selejtezőből kaptam ellenfelet, akkor lehetett volna könnyebb is" - mondta Facebook-oldalán a 25 éves magyar játékos, aki először szerepel alanyi jogon Grand Slam-torna főtábláján. "Mahut minden hájjal megkent, rutinos teniszező, akitől nagy szervákra és hálójátékra számíthatok, nem véletlenül eredményes párosban is."

Nem hiszem, hogy arra kellene alapoznom, hogy korosabb játékos, és négy vagy öt szettben felülkerekedhetek ellene, mert kondival biztosan jól bírja majd, ha arról van szó, fonákról nyeseget. Arra kell törekednem, hogy én irányítsam a meccset

- mondta a terveiről Fucsovics, aki továbbá elárulta, bár nem szándékosan, de úgy alakult, hogy az idősebb korosztály képviselőivel edzett az elmúlt napokban, így például a francia Julien Benneteau-val (105.), a ciprusi Markosz Bagdatisszal (82.) és az osztrák Andreas Haider-Maurerrel (510.). 

A bukmékerek a francia felé hajlanak, 1.65-tel favoritnak hozták ki. Számunkra ez kissé meglepő, ugyanis Mahut egyéniben finoman szólva sem villog az idei szezonban. Még füvön sem jöttek neki az eredmények, pedig az a legerősebb borítása. Melbourne-ben, Párizsban és Wimbledonban is főtáblás volt, de nem tudott meccset nyerni, pedig a Ryan Harrison, Simone Bolelli, Mihail Youzhny trió ellen bőven lehetett volna keresnivalója.

Amitől kicsit tartani lehet, hogy párosban Pierre-Hugues Herbettel ismét szárnyal, megnyerték a Cincinnati és Montreal Masterst is, ez pedig komoly önbizalmat adhatott neki. De ilyen tekintetben Fucsovics sem áll rosszul, hiszen múlt héten remekül szerepelt Winston Salemben. 

Nem olyan éles már Mahut játéka egyéniben, ha Marci kellően koncentrált lesz és megfelelő taktikával lép pályára, akkor minden esélye meglesz a győzelemre. Véleményünk szerint elmérték az oddsokat, így 2.05-ért megéri Fucsovicsra fogadni.

Fucsovics Márton-Nicolas Mahut
hatharom.com
Fucsovics jut tovább
@2.05
Fogadási határidő: 20:05

Marci és Mahut után a nyolcas pályára éppen Babos Timi érkezik majd, aki ugyancsak fogható ellenfelet kapott a világranglista 104. helyén álló Viktorija Golubic személyében. A svájci lánynak tavaly kiváló szezonja volt, idén azonban tudása alatt teljesít és nyolc hónap alatt mindössze hat győzelmet sikerült szereznie. Azt tehát nem lehet mondani, hogy rettentő nagy önbizalommal érkezett volna New Yorkba. Sajnos ugyanez viszont igaz Timire is, aki egyéniben szintén nem brillírozik, bár elmondása szerint jó úton halad...

Nagy meccs volt, kár érte. A körülményeket tekintve ez volt az idei legnehezebb mérkőzésem, elképesztő meleg volt. Azt gondolom, hogy ma már jobban játszottam, de az ellenfelem jó formában van. Nagyot küzdöttünk, Gavrilova is hatalmasat hajtott és én is megtettem, amit tudtam. Sajnos nem sikerült újabb meccset nyernem, de úgy érzem, újra jó úton haladok. 

– nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak a Daria Gavrilova ellen elszenvedett kétszettes vereséget követően. 

Fogadás a győztesre    
Viktorija Golubic Babos Tímea
2.30 1.45

Mi azért nem vagyunk meggyőződve arról, hogy ez a jó út, hiszen mindkét szettet úgy bukta el Babos, hogy a kezében volt. Az elsőben 5-2-re vezetett - onnan lett 5-7 -, a másodikban pedig a rövidítésben 6-2-re ment, azaz négy szettlabdája volt. 

Ezen persze túl kell tennie magát, és vélhetően, ha sikerül Golubicot legyőznie, akkor nem is lesz ezzel problémája. Ilyen szempontból különösen szerencsés, hogy nem egy kemény ellenfelet kapott.