E-sport

Lesz-e címvédő a döntőben? – LCS Elődöntők, 2. nap

  • Thanatos

Szakértőnk két tippet is ajánlt a figyelmetekbe az EU & NA LCS rájátszásában.

Alapinformációk a tornáról

Az EU & NA LCS rájátszása egymással párhuzamosan zajlik, néhány óra eltéréssel. Az első héten a negyeddöntőké volt a főszerep, ahol a két bajnokság alapszakaszának 3. – 6. legjobb csapata szerepelt. Az 1. és 2. helyezettek ezen a héten, az elődöntőben fogadják a továbbjutókat. Vigaszág nincs, ám mind döntő, mind pedig bronz-meccs lejátszásra kerül. Minden ütközet Bo5 széria, tehát 3 győzelemig tart.

A végső győztes egyből kvalifikálja magát az idei világbajnokságra, a többi helyezett pedig VB pontokat kap, amelyet a tavaszi fordulón szerzetekkel összeadnak, az így legtöbbet szerző csapat pedig szintén képviselheti régióját a legrangosabb eseményen. Ebből jól látszik, hogy minden helyezés kulcsfontosságú, senki nem hibázhat, hisz a végső cél mindig a világbajnokság megnyerése.

Menetrend:
EU LCS:
H2K vs. G2 17:00
Hatalmas küzdelemmel nyithat Európa, ahol a címvédő G2 kemény ellenféllel néz szembe. A múlt héten a SPY majdnem megfogta a jelenlegi királyokat, akik szezonok óta uralják az EU LCS-t. Az H2K még nehezebb csapatnak ígérkezik, ráadásul volt idejük felkészülni a G2-ból. A csata nagyon fontos mind a két társaságnak, a G2 részéről pedig ez becsületbeli ügy, amit nem fognak félvállról venni. A tapasztalat egyértelműen az ő oldalukon áll, viszont az H2k kellően magabiztosnak tűnt az utóbbi időben, ám számtalan hibát mutattak az alapszakasz végén. Teljesen bejósolhatatlan a mérkőzés végeredménye, de a gyakorlat, a magabiztosság és az összeszedettség a G2 felé billenti a mérleget. Az viszont tény, hogy itt a legjobb inkább körmöt rágni és izgulni, mint tippelgetni…
Thanatos-tipp: H2K 2 - 3 G2

NA LCS:
TSM vs. DIG 21:00
Észak-Amerika legkedveltebb és legjobban szereplő csapata egyértelműen a Team Solo Mid. Nem volt még olyan NA LCS döntő, amiben ne vettek volna részt. Nemzetközi terepen nem tudtak eddig csillogni, ám a mostani Rift Rivals ezt a gyengeségüket is megkérdőjelezte. Erősek, kitartóak, tapasztaltak és mindig nagyon erősek. Velük szemben áll a Team Dignitas, akiknek szintén hosszú múltjuk van a régióban, ám az utóbbi időben egyáltalán nem tudtak nagy dolgokat letenni az asztalra. Ettől függetlenül a mostani alkalommal igenis reális esélyekkel indulnak az NA LCS legnagyobbja ellen, és a C9 ellen is megmutatták, hogy ők nem viccelnek. Ez egyértelműen a hét összecsapása, amelyet egyszerűen nem szabad kihagyni! Az 5 mérkőzést ki kell majd használni, és ahogyan Európában, itt is az évek meg a rutin billenti az egyik csapat felé a mérleget. A TSM a favorit, a Bo5 pedig mindig is az erősségük volt, ám most hatalmas csatára készülnek, a Dignitas pedig kőkeményen küzd majd. Ezért érdemes lesz ébren maradni!
Thanatos-tipp: TSM 3 – 2 DIG


Közvetítések:
Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv
Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/

A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.