NB II

Az NB II éllovasaival kaszálnánk

Vasárnap a Kisvárda-Csákvár és az MTK-Budafok mérkőzésekből húznánk hasznot az NB II-ben.

Vasárnap a hatodik fordulót rendezik az NB II-ben, a tíz megrendezésre kerülő találkozóból pedig a Kisvárda-Csákvár és az MTK-Budafok mérkőzésekre fogadunk.

Az 5. forduló oddsai
   
  1 x 2
Győr-Békéscsaba 2.10 3.15 2.95
Kazincbarcika-Nyíregyháza 2.80 3.10 2.20
Kisvárda-Csákvár 1.40 3.65 7.00
Mosonmagyaróvár-Vác 2.25 3.10 2.75
Sopron-Szolnok 2.25 3.10 2.75
Szeged 2011-Budaörs 2.10 3.15 2.95
Soroksár-Dorog 2.05 3.15 3.05
ZTE-Cegléd 2.00 3.20 3.15
MTK-Budafok 1.35 3.80 8.00
Siófok-Gyirmót 2.95 3.15 2.10

Az NB II legjobb formájában lévő csapat, vagyis a Kisvárda fogadja az utolsó helyezett Csákvár együttesét. A hazaik a Mosonmagyaróvár elleni remit követően négy tekintélyt parancsoló sikert arattak, hiszen sorrendben a Győr, a Zalaegerszeg és a Gyirmót ellen nyertek rangadót, majd szerdán Siófokon diadalmaskodtak, így jobb gólkülönbségüknek köszönhetően vezetik a bajnokságot. Kondás Elemér együttese ráadásul a gólokkal sem adós, a szabolcsiak eddig 12-szer találtak be az NB II-be, ami a legjobb a ligában.

A hétközi siker mellett kiemelendő az is, hogy a Kisvárda a hétvégi meccsre tudta pihentetni Vermes Krisztiánt, Vári Barnabást, Délczeg Gergelyt és Lukács Rajmondot, a csapat egyedül Oláh Gergőre nem számíthat vasárnap.

Ami a vendégeket illeti, a csákvári csapat átalakult a nyáron, rengeteget fiatalodott, de azt az együttes szurkolói közül egy sem gondolta volna, hogy öt fordulót követően mindössze két pontot gyűjtve az utolsó helyen áll szeretett klubja. Azonban ez a valóság, ráadásul zsinórban két vereséggel a háta mögött utazik az Aquital Kisvárdára, ahol szintén nem esélyes.

A felek közt nagy a tudásbeli különbség, a hazaiak bombaformában vannak, ráadásul több kulcsjátékos frissen léphet pályára, ami nagy szó az NB II-ben. Áprilisban a Kisvárda hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Csákvárt, ezúttal azonban akár nagyobb differencia is lehet a felek közt, főleg jelen körülményeket figyelembe véve.

A hazaiakra fogadunk az MTK-Budafok meccsen. - Fotó: mtkbudapest.hu

A szelvényünk másik mérkőzése az MTK-Budafok összecsapás, ahol szintén a hazaiakra fogadunk. A felek közt tavaly még kétosztálynyi különbség volt, azonban az MTK kiesésének, illetve a Budafok feljutásának köszönhetően a két fővárosi együttes egy osztályban szerepel idén.

Ám az eddig látottak alapján könnyen lehet, hogy jövőre ismét kétosztálynyi differencia lesz a felek közt, hiszen amíg a kék-fehérek bajnoki címre esélyeshez méltóan teljesítenek, addig a vendégek öt kör alatt mindössze öt pontot gyűjtöttek össze.

Az MTK védelme ráadásul igen jól zár, az eddig csak három találatot kapott, ami az egyik a legjobb a ligában, ráadásul Feczkó Tamás fiai hétközben küzdeni tudásból is jelesre vizsgáztak, hiszen Szolnokon a 93. percben vitték be a győztes gólt. Ezzel szemben a Budafok a második kört követően zsinórban harmadik meccsén is nyeretlen maradt, ráadásul a gyengécske Szeged 2011 együttesének nem sikerült bevenni a kapuját, igaz, gólt sem kapott Prukner László gárdája.

Noha a vendégeknél van egy-két rutinos játékos, illetve Prukner mester sem most jött le a falvédőről, az tény és való, hogy a felek közt jelentős a differencia a hazaik felé. Az MTK-nak egyébként is kutyakötelessége behúznia az ilyen mérkőzéseket, főleg otthoni környezetében, ahol még a liga legjobbjai ellen is toronymagas favoritnak számítana.

hatharom.com
Kisvárda-Csákvár Kisvárda
MTK-Budafok  MTK
@1.89
Fogadási határidő: 17:30
2017-08-27;9117
239982