NB I

A Fradi kihasználhatja a Vidi EL-buktáját

Lélektanilag a legjobbkor játszik Felcsúton a Ferencváros. Borítékolható a fővárosiak három pontja?

A Fradi kihasználhatja a Vidi EL-buktáját. - Fotó: vidi.hu

Csütörtökön utolsó állva maradt magyar csapatként a Videoton is elbúcsúzott a nemzetközi porondtól, azonban a székesfehérváriak búcsúja igencsak méltatlanra sikeredett. Hiába ejtette ki a Vidi a Bordeuax együttesét az Európa Liga harmadik selejtezőkörében, hétközben Felcsúton 4-0-ra kapott ki a Partizan Belgrádtól, s ugyanilyen összesítésben esett ki a szerb csapattal szemben.

1X2 -   
Videoton Döntetlen Ferencváros
2.05

3.30

3.40

A Videotonnak tehát maradt a magyar porond, ismételten, hiszen hiába szerepel évek óta valamely nemzetközi kupasorozatban, legutóbb kereken öt éve, a 2012-2013-as szezonban sikerült maradandót alkotnia a csapatnak. Az NB I-ben ugyanakkor nem szerepel rosszul ezidáig a csapat, hiszen öt fordulót követően veretlen, az utolsó két bajnokiját megnyerte, sőt ezeken a találkozón gólt sem kapott Marko Nikolics együttese. 

"Hatalmas csalódást követően kell talpra állnunk vasárnap estig, hiszen a Ferencváros ellen már tiszta fejjel kell pályára lépnünk. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem kell heteket várnunk az újabb tétmeccsig, hanem gyakorlatilag három nappal a Partizan meccs után ismét fontos mérkőzést játszhatunk. Mindenki nagyon motivált, hiszen meg akarjuk mutatni a jobbik arcunkat azok után, hogy csütörtökön a vártnál gyengébb teljesítményt nyújtottunk. Biztos, hogy még sokáig bennünk lesz, hogy mekkora lehetőséget szalasztottunk el az utolsó pillanatban, de az igazán profi sportolók ezeket a kudarcokat is helyén tudják kezelni, és bízom benne, hogy mi igazán profi sportolók vagyunk. A Ferencváros ellen mindig különlegesebb érzés pályára lépni, mint más csapat ellen, és nyilván a szurkolóinknak is nagyobb öröm, ha sikerül őket legyőznünk - mi pedig tartozunk ennyivel most a drukkereknek, hogy értük is itthon tartsuk a három pontot vasárnap este" - nyilatkozta a hazaiak játékosa, Szolnoki Roland a vidi.hu-nak.

[2538926] 2017-08-27 19:30:00 Videoton - Ferencvárosx;

Ami a vendégeket illeti, a Fradi is veretlennek mondhatja magát, igaz, a zöld-fehérek a lejátszott hat bajnokijuk közül mindössze kettőt tudtak megnyerni, legutóbb épp a Haladás ellenit. A csapat két húzóembere Varga Roland, aki öt találattal holtversenyben vezeti az NB I góllövőlistáját, illetve Amadou Moutar, aki az InStat-értékei alapján a liga legjobb balszélsője, tovább a nigériai válogatottban is meghívott kapott.

A fővárosiaknál a Szombathely elleni ütközeteken sérülés miatt le kellett cserélni Leandrót, Fernando Gorriaránt és Lovrencsics Balázst, szereplésük kérdéses vasárnap, szintúgy, mint a Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Bőle Lukács trióé, akik régóta maródiak.

"A Videoton erős csapat, igazi rangadó vár ránk. Keményen készülünk, az elmúlt heti győzelem is lendületet adott, akárcsak sokaknak a válogatott meghívó. Én is nagyon örülök, hogy ismét képviselhetem a hazámat, még ha ezúttal csak barátságos meccseken is. Egyelőre azonban mind azért dolgozunk, hogy ezt a hetet szépen zárjuk. Készen állunk a mérkőzésre, és mivel egyelőre riválisunk mögött vagyunk a táblázaton, nagyon fontos lenne győznünk vasárnap. Lehet, hogy a Videoton a csütörtöki Európa Liga-meccse miatt fáradtabb lesz, de mi főként a saját játékunkra koncentrálunk. Irányítani szeretnénk a mérkőzést, és megszerezni a három pontot" - mondta Amadou Moutari a fradi.hu-nak.

[2538926] 2017-08-27 19:30:00 Videoton - Ferencvárosx;5

A felek legutóbbi négy egymás elleni bajnokiján a Videoton veretlen maradt a Ferencvárossal szemben, sőt a székesfehérváriak május végén 4-1-re győzték le a Pancho Arénában a Fradit. Azonban a vendégek perpillanat keresve sem találnának jobb alkalmat, amikor újra legyűrhetnék a Vidit, mivel a hazaiak lélektanilag biztosan nagyon mélyen vannak, hiszen valljuk be, szinte mindenki azt várta, hogy a piros-kékek bejutnak az Európa Liga csoportkörébe.

Ezzel szemben igen nagyot buktak a fehérváriak, vagyis nem lenne meglepő, ha az FTC ponttal vagy pontokkal távozna Felcsútról. Érzik ezt a bukmékerek is, akik a hét elején kiadott szorzóikhoz képest alaposan hozzányúltak az oddsokhoz, azonban még mindig a Videoton az esélyesebb, a    ugyanis 2.05-szörös pénzt kínál a hazaiakra háromesélyben, míg az X2-re 1.68-szoros oddson lehet fogadni. A legalább három találatra 1.85-szörös pénzt fizetne ki az állami iroda, míg ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.70-szerese ütné markunkat.