La Liga

Izzasztó hétvége vár a sztárcsapatokra - gondolatok a spanyol fordulóról

Rangadó vár az élcsapatokra, mumusa ellen játszik a Real Madrid és a Sevilla is.

Noha a La Liga második fordulójában a Real Madridra és a Barcelonára is igen alacsony oddson fogadhatunk, a számok ne tévesszenek meg minket, a két gigász előtt nehéz találkozó áll. De komolyan megizzadhat az Atlético Madrid és a Sevilla is, amely csapatok ismételten nagyot bukhatnak.

Oddsok a 2. fordulóra
   
  1 x 2
Alavés-Barcelona 9.80 5.60 1.25
Girona-Málaga 2.15 3.15 3.35
Levante-Deportivo 2.20 3.10 3.30
Las Palmas-Atlético Madrid 4.50 3.50 1.75
Eibar-Athletic Bilbao 2.55 3.05 2.75
Espanyol-Leganes 1.95 3.10 4.05
Getafe-Sevilla 3.45 3.30 2.05
Real Madrid-Valencia 1.15 7.25 13.50

Igaz, hogy  győzelemmel indította az évet a Barcelona, a lelki béke aligha állt még helyre a katalán fanatikusokban. Neymar távozása és Dembélé érkezése után kétséges, milyen lesz a csapat támadójátéka, amely a Betis ellen sem muzsikált tökéletesen. A katalánok most ahhoz az Alavéshez érkeznek, amely tavaly a Nou Campból hozta el a három pontot - igaz, a baszkok otthonában hatot lőttek Messiék, ahogyan a kupaarany is Katalóniába került.

Vélhetően nem lesz sétagalopp Valverde csapatának a kirándulás, ezúttal jóval valószínűbb egy újabb szoros 3-1 vagy 2-0, mint egy laza hatos. De amíg tart a csapatépítés Barcelonában, addig az ilyen kis győzelmek is sokat érhetnek.

Szintén pikánsnak ígérkezik az Atlético Madrid Kanári-szigeteki kirándulása. A Matracosoknál Antoine Griezmann eltiltását tölti majd, míg a hazaiaktól Halilovic hiányozik kiállítás okán. Habár a fővárosiak rendre jól szerepelnek a Las Palmas ellen (2005 óta négy győzelem, nulla kapott gól) idegenben, most botorság lenne fixre behúzni Simeone gárdájának sikerét.

Mint ahogyan a Sevilla sikerét sem érdemes megfogadni, ha meg akarjuk duplázni valamivel pénzünket hétvégén. Az andalúz gárda egy hazai remivel kezdte az évet, ráadásul tavaly nem is szerepelt igazán jól otthonuktól távol, míg a Getafe Bilbaóban tudott remizni úgy, hogy közel fél óráig emberhátrányban voltak a madridiak.

A Getafe tavaly rendkívül jól szerepelt hazai pályán, a Sevilla viszont 2001 óta csupán egyszer tudott nyerni a fővárosban, azóta nyolc hazai siker mellett négyszer döntetleneztek a felek.

A forduló legjobb tippjének egy kevés gólos mérkőzést választottunk ki két baszk csapat, az Eibar és az Athletic Bilbao között. Adurizék múlt héten hazai pályán nem tudták feltörni a már emlegetett Getafe reteszét, míg csütörtökön egy izzasztó EL-mérkőzésük volt a Panathinaikosszal szemben. Az Eibar viszont jól kezdte az idei kiírást, málagai sikerükkel szerették volna jelezni, a tavalyi remek teljesítmény nem csak véletlen volt.

Nagyon kiegyenlített találkozónak tűnik, a Bilbao idegenbeli meccsein ráadásul rendre nagyon kevés gól születik (tavaly átlagban 2,21). Minket alaposan meglepne, ha bármelyik fél kitömné a másikat, egy 0-0 is simán benne van a pakliban, de három gól aligha esik.

Eibar-Athletic Bilbao
hatharom.com
2.5 gól alatt
@1.60

Első ránézésre hazaira áll az újonc Girona és a kiesőjelölt Málaga mérkőzése, míg a Levante-Deportivón a kevés gólokra esküszünk, az Espanyol-Leganes derbi pedig papírforma szerint a katalánok sikerével ér majd véget.

2017-08-26;87
2017-08-27;87
240918