Átigazolás

A franciák megmutatták, hogyan kell a semmivel milliárdokat keresni

  • ivan

Dembele csapatváltásával nemcsak a Borussia Dortmund kaszált hatalmasat, hanem a Rennes is.

Péntek este jelentették be, hogy a Barcelona 105+42 millió euróért szerződtette a Borussia Dortmund 20 éves szélsőjét, Ousmane Dembelét. A sokak által egyelőre csak tehetségnek tekintett francia válogatott játékos ezzel minden idők második legdrágább futballistája lett. Persze a Barcelonának volt miből kifizetni ezt a horribilis összeget, hiszen néhány hete a PSG 222 millió eurót perkált le a katalánoknak Neymarért.

A Dembele-üzleten ugyanakkor mindenki jól járt. A Barcelona az elmúlt napok-hetek bénázása után végre nyélbe tudott ütni egy komoly transzfert, amit fel tud mutatni a szurkolóknak, másrészről pedig Dembele kora miatt valóban a klub egyik nagy értékévé válhat, így szakmailag is jó vételnek tűnik a fiatal francia.

Finoman szólva is jól járt a Dortmund is, amely tavaly 15 (!) millió euróért vette meg a szélsőt a Rennes-től, így egy év alatt közel 10-szeres hasznot termelt a játékos eladásán - igaz, ehhez még a bónuszoknak is meg kell majd valósulniuk.

Talán még a dortmundi klubszékházhoz képest is jobb a hangulat azonban Rennes-ben, hiszen a francia klub is részesedik Dembele újabb klubváltásából. A Rennes mint nevelőegyesület 25 százalékot kap a transzferből, vagyis 26,2 millió euró landol hamarosan a klub bankszámláján.

Csak a mihez tartás végett: ez jóval több, mint amennyi pénzt a Rennes valaha is kapott egy eladott játékosáért.

Dembele még átesik néhány orvosi vizsgálaton, aztán csatlakozik a kerethez és felveszi a munkát Barcelonában. Rennes-ben meg közben durrannak a pezsgők...

[2580554] 2017-08-26 18:15:00 Alaves - Barcelonax;