Európa Liga

13 éves kisfiúkról beszélt a Vidi edzője, a szurkolók viszont a hozzáállást kifogásolják

Marko Nikolics a játékosait ekézi, a szurkolók közben bundát kiáltanak és nem értik a mester húzásait.

Rendkívül simára sikerült a Videoton és a Partizan Belgrád Európa Liga-csoportköréért vívott párharcának visszavágója - a magyarok helyzeteket dolgoztak ki, míg a szerbek gólokat rúgtak. A fehérváriak 4-0-s összesítéssel estek ki a nemzetközi kupasorozatból és a magyar szurkolók igen csalódottan vették tudomásul, hogy még csak esély sem volt a bravúrra. A mérkőzést követően a két mester értékelt.

A mérkőzés összefoglalója

"Gratulálok a Partizannak a győzelemhez. Jól indítottuk a meccset, de utána hatalmas hibákat követtünk el, a második félidő elején pedig a piros lap "feltette a pontot az i-re". Büszkék lehetünk az eddigi teljesítményünkre az Európa Liga-selejtezőiben, de most az ellenfelünk jogosan lépett tovább a csoportkörbe. Nem húznám rá a védekezésre a kiesést, de tényleg katasztrófális hibákat követtünk ma el.

A meccs elején támadtunk, támadtunk, de Stojkovic jól védett. Azt többször elmondtam már korábban, hogy nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezen a szinten „ajándékokat” adjunk az ellenfeleknek, de sajnos ma adtunk többet is. Mesterien kihasználta a Partizan a lehetőségeket, mi pedig néhány helyzetben úgy viselkedtünk, mint a 13 éves amatőr focisták" - kritizálta élesen játékosait Marko Nikolics.

A szurkoló vélemények ezzel szemben elsősorban Nikolics, másodsorban pedig Juhász Roland és Asmir Suljic teljesítményét emelik ki negatívan. A legtöbb kritikus hang nem érti, miért kellett a fehérvári alakulatnak őrült módon támadni már az első perctől kezdve.

Néhány fanatikus viszont megemlíti, furcsa, hogy Nikolics éppen korábbi csapata ellen követ el ilyen felelőtlen taktikái hibát, valamint érthetetlen, hogy éppen a szerbek ellen miért játszottak ennyire lélektelenül és gyengén.

A másik oldalon Miroszlav Djukics azt emelte ki, hogy milyen lazán, könnyedén futballoztak."Nagyon örülök a győzelemnek. Fontos volt ez a siker szurkolóinknak, a klubnak és nekünk is. Nehéz meccs volt, de a játékosaink mintha nem is érezték volna a tétet és könnyeden futballoztak. A taktikánk remek volt és jól is kontráztunk. Nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelet. A belgrádi mérkőzés furcsa volt szurkolóink nélkül, ami megzavart minket. Most viszont pótoltunk mindent, amit ott elmulasztottunk. A Videoton FC jó csapat, de a már említett kontráinkkal teljesen megfogtuk őket és megérdemelten jutottunk a csoportkörbe."

A szerb bajnok a harmadik kalapból várja a pénteki sorsolást, míg a Videoton nem kesereghet sokáig, hiszen hétvégén a Ferencváros ellen játszanak már Lazovicsék.

[2600493] 2017-08-24 20:00:00 Videoton - Partizan Belgradx;