Átigazolás

Ennyiért ez bombaüzlet a Barcelonának!

  • varin

Di María mégis a Barcelona játékosa lehet, ám ehhez kell még egy nagyon fontos ígéret.

Tovább bonyolódik a PSG és a Barcelona szerelmi története, amely 2017-re hihetetlen magasságokat ért el. Az elképesztő BL-csatát követően idén nyáron a párizsiak 222 millió euróért megszerezték a katalánoktól Neymart, amelyre válaszul a Barca bejelentette, perre mennek a brazil játékos szerződésszegése miatt, végül pedig sajtóhírek szerint a franciák azzal akarták Messiék életét még tovább keseríteni, hogy ajánlatot tettek Valverde egyik kiszemeltjének, Jeam Michel Serinek a Nice-ből. Mindezek tetejébe kedden napvilágot látott a hír, mely szerint Ángel di María a francia fővárosból Barcelonába költözik, amelyet először csak médiahekknek tituláltak Hispániában, majd csütörtök délutánra kiderült, rendkívül közel a tényleges megállapodás.

Francia lapértesülések szerint ugyanis az üzlet megköttetett, Di María aprópénznek látszó 50 millió euróért költözik át Katalóniába, ahol együtt futballozhat majd honfitársával, Lionel Messivel. Ám egy dolog még útját állja az üzletnek, Ernesto Valverde ígérete.

Ángel di Mária ugyanis a spanyol Don Balon szerint kizárólag akkor írja alá a kontraktust, ha ígéretet kap Valverdétől egy garantált kezdő pozícióra a csapatban.

A 29 éves támadó egyébként csak harmadik számú opció volt Barcelonában, ám Philippe Coutinhót a Liverpool, Ousmane Dembelét pedig a Borussia Dortmund nem engedte elcsábítani.

Di María 2015 augusztusában került 63 millió euró ellenében a Manchester Unitedtől a PSG csapatához, ahol két idény alatt 93 mérkőzésen 29+41-es mutatóval büszkélkedhet.

Bennem leginkább egy kérdés merült fel a hír hallatán:

valóban 172 millió euró különbség van Neymar és Di María között és tényleg négy és félszer értékesebb játékos a brazil, mint az argentin?
Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?
   
Real Madrid 1.60
Barcelona 2.40
Atlético Madrid 31.00
Sevilla 150.00