Európa Liga

A szerbek és a bíró egy félidő alatt kivégezte a Vidi-álmokat

  • varin

A Videoton gyenge védekezése mellett az angol játékvezető is borzolta a fehérváriak idegeit.

Mindössze egy helyen változtatott a belgrádi kezdőcsapatán Marko Nikolics, Szolnoki Roland helyett a letiltását letöltő Asmir Suljic került a fehérvári csapat kezdőjébe.

Éppen a bosnyák játékost szerelték szabálytalanul a 6. percben, amiből végül a szerbek vezető gólját jelentő kontra indult. A kérdéses esetet követően Everton vitte végig a labdát az egész pályán, majd a négy kettő elleni kontra végén Tawamba szerezte meg a vendégek vezetését.

Fotó: vidi.hu

A következő perceken egyértelmű volt a Vidi fölénye, néhány percen belül Lazovics veszélyeztetett fejjel kétszer is, majd Henty hibázta el centiméterekkel Sztojkovics kapuját.

A 24. percben aztán ismét egy villámgyors kontra végén született meg a vendégek második gólja, ezúttal Soumah talált be Koválcsik kapujába. Ezzel úgy tűnt, eldőlt a továbbjutás, hiszen a fehérváriaknak három gólt kellett volna rúgni egy óra alatt úgy, hogy előtte 115 perc alatt egyet sem sikerült.

A 28. percben viszont közelebb juthatott volna Nikolics csapata a főtáblához, de a világ legegyértelműbb piros lapját nem mutatta fel Marriner játékvezető. Történt, hogy Osztojics röviden adott haza egy labdát a kapusnak, amelyre Suljic készült lecsapni, ám a szerb bekk ezt látva szándékosan akasztotta a szélsőt. Hogy az angol játékvezető hogy adhatott csupán sárgát erre a szabálytalanságra, azt ép ésszel megmagyarázni aligha lehet.

Fotó: vidi.hu

A 35. percben viszont végleg eldőlt minden kérdés, sokadik labdavesztés, sokadik kontra, harmadik gól, Djordjevics közeli találata eldöntötte a továbbjutás sorsát.

A fordulást követően Juhász Roland érthetetlen módon állíttatta ki magát, melyet követően a maradék 43 perc már csak formalitás volt. Egyik csapat sem szakadt meg a gólokért, a szerbeknek nem volt miért, a Videotonnak pedig emberhátrányban már semmi motivációja nem maradt. A slusszpoén végül a 88. percben érkezett, Djordjevics szerezte meg második gólját.

Több apróságon múlt a Videoton továbbjutása, kezdve a belgrádi utolsó perces ziccertől a Felcsúton kihagyott helyzeteken át egészen Andre Marriner ítéletéig. Mindenesetre a Videoton játéka kissé érthetetlenül vakmerő és bátor volt a magyarországi visszavágón, amelyet a Partizan kegyetlenül kihasznált. A szerb bajnok 4-0-s összesítéssel jutott a csoportkörbe.

A Partizan Belgrád idegenbeli győzelmére 2.80-3.20-szoros oddson lehetett fogadni a    -n.

[2600493] 2017-08-24 20:00:00 Videoton - Partizan Belgradx;