Magyar foci

Tudtad, hogy a Puskás Akadémiának is van egy Maradonája?

Pintér Attila vezetőedző találta meg a párhuzamot az argentin szupersztár és Sallai Roland karrierje között.

Hétvégén megszerezte első győzelmét az NB I-ben a Puskás Akadémia, amely 2-1-re legyőzte az élvonal másik újonc csapatát, a Balmazújvárost. Ezzel már nincs nyeretlen együttes az élvonalban, hiszen szintén a hétvégén a Debrecen is átesett a tűzkeresztségen, amikor 4-1-re elverte a Vasast.

A Puskás - Balmazújváros mérkőzés összefoglalója:

A Puskás Akadémia kezdőjében ezúttal hét magyar kapott lehetőséget, de a padról is három magyar játékos szállt be. Köztük volt Sallai Roland is, aki a tavalyi évet még az olasz Serie A-ban szereplő Palermóban töltötte. A 20 éves támadó kölcsönszerződése a nyáron lejárt a szicíliaiaknál, viszont néhány nappal az átigazolási időszak előtt még bizonytalan a sorsa, mert a Puskás Akadémia helyett egy külföldi csapatban folytatná leginkább.

Pintér ennek ellenére pályára küldte szombaton, mert elmondása szerint a klub vezetői azt kérték tőle, hogy próbálja meg újra felépíteni a közel három hónapot kihagyó Sallait. A felcsútiak vezetőedzője a DigiSport videóján arról is beszélt, hogy bár nem biztos, hogy a támadó marad a klubnál, ő mindenesetre számít rá.

Azt kell, hogy mondjam, hogy ő a Puskás Akadémia Maradonája, hiszen 10-11 év alatt sikerült kinevelni egy olyan játékost, aki az olasz élvonalban tudott játszani. Ez egy nagyon nagy dolog

- fogalmazott Pintér Attila, akinek jobbján ülve Horváth Ferenc igencsak pikírt megjegyzésekkel bombázta a meccs utáni közös sajtótájékoztatón.

A hétvégén a Puskás Akadémia folytathatja a pontgyűjtést, hiszen az egyelőre nem túl meggyőző Haladás vendége lesz.

1x2    
Haladás Döntetlen Puskás Akadémia
2.15 3.20 3.30
239099