Tenisz

Szerintünk csúnyán elmérték Fucsovics oddsát

  • Cesc18

Hétfő este Fucsovics Márton az ellen az Ernests Gulbis ellen kezd Winston Salemben, akit kétszer is legyőzött már, a bukmékerek azonban mégis úgy gondolják, hogy a lett játékos a meccs favoritja.

A világranglista 122. helyén álló Fucsovics Márton Winston Salemben lép pályára az augusztus 28-án kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokság előtt, melyen egyébként a főtáblán kezdheti majd meg a küzdelmeket. Az észak-karolinai viadalon viszont selejteznie kellett, az elmúlt két napban a dél-afrikai Nikala Scholtzot és az amerikai Kevin Kinget is különösebb gond nélkül győzte le, igaz, messze ez volt a papírforma, hiszen mindkét ellenfelét 400-on kívül rangsorolják.

Fucsovicsnak az első körben az egykoron szebb napokat látott, szabadkártyás Ernests Gulbis lesz az ellenfele. A nehezen kezelhető lett teniszező két borzasztó éven van túl és az idei szezonnak is egy szűk féléves pihenő után vágott neki februárban. Nem csoda, hogy jó néhány tornába beletelt, mire újra felvette a ritmust.

Gulbis 2014-ben a top 10 közé is beverekedte magát, idén viszont az 589. helyen is állt, jelenleg pedig a 257.

Wimbledon óta már egész korrekt formát mutat Gulbis, de ez sem indokolja, hogy a bukmékerek őt hozták ki favoritnak, hiszen legutóbb például az a Mihail Youzhny verte, aki bőven túl van már a karrierje zenitjén és jelenleg nem képvisel túl komoly szintet. 

Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton Ernests Gulbis
2.30 1.50

Fucsovics komoly önbizalommal állhat ki erre a meccsre, egyrészről garantált a helye a US Open főtáblán, másrészről a Gulbis elleni mindkét eddigi összecsapásukat behúzta.

Nagy könnyebbség, hogy nem kell selejtezőt játszanom a US Openen, így előtte elindulhatok Winston-Salemben, ahol jó lenne minél több meccset játszani - mondta Marci.

Találkoztak 2012-ben a Davis Kupa keretén belül, illetve tavaly a barcelonai salakos viadal első körében. Előbbit 6-7, 6-3, 6-4, 4-6, 6-3-ra nyerte Fucsovics, utóbbit pedig 5-7, 6-4, 6-1-re. 

A magyar teniszező mellett szól az is, hogy két "bemelegítő" meccset már játszott Winston Salemben. Mindezek fényében kicsit furcsáljuk, hogy a fogadóirodák a lett játékost hozták ki a meccs favoritjának, ráadásul 1.50-es oddsal. Véleményünk szerint ez minimum egy 50-50-es derbi, így a 2.30-ban van érték, az online irodákban kínált 2.50-ben pedig pláne.