Premier League

Londoni rangadót bukhat a Chelsea

A Tottenhamnek komoly esélye van arra, hogy ismét legyőzze a Chelsea együttesét.

Tottenham az esélyese a vasárnapi rangadónak. - Fotó: twitter.com/spursofficial

Amíg a Tottenham egy mondhatni nehéz meccset nyert meg egy hete a Newcastle otthonában, addig a Chelsea egy igen komoly pofonba nézett bele hazai pályán a Burnley ellen. Antonio Conte együtteséből ráadásul több alapember is kihagyhatja a hétvégi városi rangadót, így pedig egyértelműen a Spurs mellett szólnak az esélyek.

1X2 -   
Tottenham Döntetlen Chelsea
2.00

3.40

3.50

A Chelsea múlt héten Pedro és Eden Hazard nélkül állt ki a Stamford Bridge-en az egyik leggyengébbnek titulált PL-csapat ellen, s már a Burnleybe is beletört a Kékek bicskája. Azon a meccsen kiállítás sorsára jutott Cesc Fábregas és Gary Cahill, így ők sem léphetnek pályára a Wembleyben, de sérült még Tiemoue Bakayoko is, míg Diego Costára nem számít Conte mester. Így a tavalyi bajnokcsapatból, illetve abból a gárdából amely 2-0-ra megégett januárban a White Hart Lane-en, hatan - ide véve az eligazoló Nemanja Maticsot is - hiányoznak majd.

Mindez pedig nem túlságosan jó előjel a vendégeknek a vasárnapi rangadó előtt, még akkor sem, ha az FA Kupa elődöntőjében, április végén a Chelsea, egy félig-meddig tartalékos csapattal 4-2-re legyőzte a Spurst, méghozzá a Wembleyben.

[2522761] 2017-08-20 17:00:00 Tottenham Hotspur - Chelseax;

Hogy miért fontos kiemelni a Wembleyt? Nos, a Tottenham az idei szezonban a hazai mérkőzéseit a legnagyobb angol stadionban játssza, ahol 2007 óta mindössze két tétmeccset nyert meg. Tavaly a Bajnokok Ligájában három hazai ütközetéből kettőt, a Monaco és a Leverkusen ellenit elbukta, a CSZKA Moszkvát ugyanakkor legyőzte. A Gent elleni Európa Liga mérkőzésen csak egy remire volt jó, míg az előbb említett FA Kupa elődöntőjében könnyűnek találtatott.

Mauricio Pochettino gárdájának tehát nem igazán megy a Wembleyben, pedig a Tottenham szereplését minden szezonban meghatározza a hazai pályán nyújtott produkció. A mögöttünk hagyott szezonban a Premier League-ben egyedül a Spurs maradt veretlen otthoni környezetében, sőt a 19 hazai meccséből 17-et (!) meg is tudott nyerni.

A Spurs ugyanakkor legalább elmondhatja magáról, hogy vasárnap nem lesz fontos hiányzója, vagyis a legjobbjait küldheti pályára Pochettino. A csapat formájáról nem is beszélve, hiszen egyértelmű, hogy lélektanilag a Tottenham várja jobb passzból a hétvégi ütközetet.

[2522761] 2017-08-20 17:00:00 Tottenham Hotspur - Chelseax;5

Noha még csak a második fordulóban járunk, a Burnley elleni váratlan vereségnek köszönhetően a Chelsea voltaképp győzelmi kényszerben van, hiszen ha ezt a meccset is elbukná, akkor nagyon nehéz lenne számára a folytatás, főleg, hogy tavaly három sikert követően jött a hullámvölgy.

A bukmékerek is érzik ezt, hiszen a kezdeti szorzókhoz képest emelkedett a Tottenham oddsa, pedig az előjelek alapján - kivéve a Wembley "varázsát" - a Spurs az esélyesebb. A     speciel kétszeres pénzt fizetne, ha a hazaiak nyernének, míg az X2-re 1.72-szeres oddsot kínál az állami iroda. Legalább három találatra 1.75-szörös pénzt fizetne ki a bukméker, míg ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.65-szöröse ütné markunkat.