NB I

Horváth Ferenc megmarta Pintért, Bódog kiakadt a zárt kapu miatt

  • MVB80

Két NB I-es edző is érdekes nyilatkozatot adott csapata mérkőzése után.

Három mérkőzést rendeztek szombaton az NB I-ben, a Honvéd Kabangu 94. percben szerzett fejesével győzött Mezőkövesden, a Puskás Akadémia megszerezte első sikerét, mert 2-1-re legyűrte a másik újoncot, a Balmazújvárost, míg Újpesten nézők nélkül meccsen 1-1-re végeztek a lilák a Diósgyőrrel.

Két edző, a Balmazújvárost irányító Horváth Ferenc, valamint a diósgyőri Bódog Tamás is érdekes nyilatkozatot adott a meccs után.

"Két dolgot megtanultam. Az első, hogy ha a pálya mellett majális van, oda nem kell ajándékot hozni, mind a két gólt mi ajándékoztuk az ellenfélnek. A másik, amire rájöttem, hogy a sírás olyan, mint az ima: ha minden héten sírsz, akkor akiknek sírsz, azok meghallgatják” - mondta Horváth Ferenc.

Horváth Ferencre jellemzőek a frappáns nyilatkozatok

A Balmaz edzője ezzel arra utalt, hogy Pintér Attila, a Puskás Akadémia trénere már hetek óta panaszkodott arra, hogy a bírók folyton csapatát sújtják az ítéleteikkel. Horváth szerint most ők jártak rosszul, mert az első gól előtt Szakály lerántotta az egyik vendégjátékost, a játékvezető mégsem fújt semmit.

Az Újpest sorozatban másodszor játszott zárt kapus meccset, a Vasas ellen még sikerült a győzelem, a Diósgyőr ellen viszont csak egy pontot tudott megcsípni Nebojsa Vignjevics csapata.

Bódog egyfelől amiatt bosszankodott, hogy kiengedték a kezükből a győzelmet, ráadásul az Újpest erősen lesgyanús helyzetből egyenlített, másfelől amiatt, hogy üres stadionban játszották a meccset.

"A mi szurkolóink semmit nem csináltak, mégis megbüntették őket. Ha ez a stadion kéthetente be lesz tiltva, akkor belenyúlnak az esélyegyenlőség elvébe. Hiszen ha az Újpest otthon mindig zárt kapus meccset játszik, akkor reagálni tud erre a helyzetre, mert megszokja. Nekünk ez egy teljesen újj történet volt, és ez igaz lesz a többi csapatra is. Ez nem biztos, hogy fair.” - mondta Bódog.

Mivel az Újpest a következő hazai meccsét, a Puskás Akadémia ellenit is zárt kapuk mögött játssza, a felcsútiak is készülhetnek arra, hogy szokatlan körülmények között kell pályára lépniük.

2017-08-19;212
239099