Spanyol foci

A Real új sztárja lehet a világ legdrágább játékosa

  • ivan

Marco Asensio üstökösként robbant be a nemzetközi topfutball világába, a Real Madrid pedig érthetően nem szeretné elveszíteni egyik legnagyobb értékét. Florentino Perezék ezért léptek.

Asensiót 500 millióért vihetik

Talán még a Real Madrid elöljárói sem gondolták, hogy mekkora üzletet kötöttek 2014-ben a Mallorcával, amikor megszerezték az akkor 18 éves Marco Asensiót. A már a spanyol válogatottban is bemutatkozó támadó középpályás a kölcsönjátékok után a tavalyi szezonban csatlakozott a királyi gárdához, Zinedine Zidane pedig meg is adta neki a bizalmat, hiszen 23 bajnokin is pályára küldte, ebből 11 alkalommal kezdőként.

Asensio a felkészülési meccseken is rendre ott volt a csapatban, a jól sikerült alapozást pedig a Barcelona bánta, amelynek mind a két Szuperkupa-meccsen bevette a hálóját, ráadásul nem is akármilyen gólokat tudott szerezni.

Az El Clásicókon mutatott teljesítményével Asensio egy csapásra a madridi drukkerek kedvence és a klub egyik legértékesebb portékája lett. Asensio egy év alatt közel megnégyszerezte a piaci értékét, jelenleg 30 millió eurót ér a 21 éves játékos a Transfermarkt szerint.

Pérezéknek azonban eszük ágában sincs megválni tőle, ezért módosítani fogják a játékos szerződésében foglalt kivásárlási árat. Asensiónak 2022-ig van érvényes megállapodása a királyi gárdával, kivásárlási árát pedig 350 millióban határozták meg.

A PSG elképesztő költekezése miatt azonban a klubvezetés nem érzi biztonságban a játékost, ezért 500 millió eurós kivásárlási árat szabnak meg. Csak érdekességképpen, Messi jelenlegi szerződésében 250 milliós ár szerepel. A Marca szerint emellett Asensio 3,5 millió eurós fizetését felemelik 4,5 millióra Madridban.

Asensio legközelebb vasárnap csillogtathatja meg kivételes tudását, amikor is a címvédő Madrid a Deportivo vendége lesz. A vendégek győzelme 1.30-as szorzóval fogadható a -n. 

[2580536] 2017-08-20 22:15:00 Deportivo La Coruna - Real Madridx;