Premier League

Újabb magabiztos manchesteri siker a láthatáron

A Vörös Ördögök Walesbe látogatnak a hétvégén, s vélhetően ismét sima győzelmet aratnak. Premier League-előzetes.

A hétvégén már a második fordulót rendezik a Premier League 2017-2018-as idényében, ahol vasárnap jön az első igazi rangadó, méghozzá a Tottenham-Chelsea ütközet! A fővárosi derbivel, illetve a Manchester City-Everton ütközettel később foglalkozunk, a Liverpool-Crystal Palace, a Leicester-Brighton és a Stoke-Arsenal összecsapásokról pedig következő cikkünkben számolunk be, míg a maradék öt mérkőzést pedig alább taglaljuk.

   
  1 x 2
Swansea-Manchester United 9.00 4.40 1.35
Liverpool-Crystal Palace 1.35 4.85 7.50
Burnley-West Bromwich 2.40 3.00 3.00
Bournemouth-Watford 1.90 3.45 3.75
Leicester-Brighton 1.70 3.60 4.65
Southampton-West Ham 1.70 3.55 4.75
Stoke-Arsenal 4.60 3.65 1.70
Huddersfield-Newcastle 2.35 3.10 3.00
Tottenham-Chelsea 2.00 3.40 3.50
Manchester City-Everton 1.30 5.20 8.40

Szombaton kora délután a Swansea-Manchester United ütközet nyitja az angol futballmaratont. A találkozó esélyese a manchesteri alakulat, no nem csak annak köszönhetően, hogy a múlt héten 4-0-ra verte a West Ham gárdáját.

A Swansea ugyanis a héten eladta csapata legjobbját, ugyanis Gylfi Sigurdsson az Evertonhoz igazolt. Az izlandi nélkül a walesi csapat gyakorlatilag félkarú óriásnak számít, s noha biztosak lehetünk benne, hogy a gárda erősít majd, ez szombatig biztosan nem következik be. A Hattyúk már a múlt heti, Southampton elleni meccset is Sigurdsson nélkül játszották le, s egy gól nélküli döntetlent összehoztak délen, az mindent elárul formájukról és erejükről, hogy a csapatnak nem volt kaput eltaláló lövése a mérkőzésen...

Ezzel szemben a Vörös Ördögök parádéztak vasárnap, Romelu Lukaku duplázott, de Anthony Martial és Paul Pogba is betalált a Kalapácsosoknak. José Mourinho együttese ráadásul igazi csapatként mozgott a pályán, meg se látszott a Uniteden, hogy két új fiú is kezdett. Ha mindezek mellé hozzátesszük azt, hogy tavaly a manchesteri alakulat nagyon simán, 3-1-re nyerni tudott a Liberty Stadionban, akkor egyértelmű, hogy mely együttes a szombati összecsapás esélyese.

A bukmékerek már ott tartanak, hogy a vendégek többgólos sikert is arathatnak, a     például csak 1.90-szeres szorzót kínál arra, ha Lukakuék legalább két találattal nyernek Walesben. Az eddig elhangzottak alapján vendéggólokra is érdemes lehet fogadni, minimum három manchesteri találattal ugyanis feltett tétünk 2.50-szeresét nyerhetnénk vissza a magyar állami fogadóirodától.

Jön az újabb parádé a Vörös Ördögöktől? - Fotó: twitter.com/manutd

Ami a többi mérkőzést illeti, szombaton délután a Southampton a West Ham gárdáját fogadja. A Szentek az első fordulóban nem bírták bedarálni a Swansea-t, míg a Kalapácsosok komoly pofonba néztek bele az Old Traffordon. A meccs esélyese a bukiknál a Soton, ám nem árt tisztában lenni azzal, hogy februárban a WHU nagyon simán nyert a St. Marry's-ben.

A Bournemouth-Watford meccsen a fogadóirodák egyre nagyobb favoritnak hozzák ki a hazaiakat, ami némileg meglepő, hiszen a vendégek múlt héten pontot mentettek a Liverpoollal szemben, míg a déliek könnyűnek találtattak a West Bromwich otthonában. Igaz, a Watfordnál vélhetően kilencen is kihagyják a hétvégi összecsapást...

A Burnley-West Bromwich mérkőzés abszolút háromesélyes a bukmékereknél, pedig az első forduló legnagyobb meglepetését a Burnley okozta. A bordó-kékek a bajnoki címvédő Chelesa otthonában tudtak nyerni, igaz, a Kékek azt a meccset végül kilencen fejezték be. A WBA a Bournemouth ellni győzelemmel hangolt a második körre, vagyis jó formában lévő gárdák csapnak össze a Turf Mooron. 

Vasárnap rendezik két újonc összecsapását, vagyis a Huddersfield-Newcastle ütközetet. A hazaiak pazarul mutatkoztak be a Premier League-ben, hiszen 3-0-ra nyertek a Crystal Palace otthonában, míg a Newcastle otthon kapott ki a Tottenhamtől, igaz, Rafa Benítez fiai Jonjo Shelvey piros lapjában pariban voltak a bajnokesélyes londoniakkal. A felek tavalyi meccseit az éppen aktuális vendégcsapat nyerte, ez most a bukik szerint meglepetés lenne.

2017-08-19;47
2017-08-20;47
2017-08-21;47
237903