NB I

27 éve nem kezdett ilyen rosszul a Debrecen

  • MVB80

A nehéz helyzetben lévő Debrecen a szintén kissé megtorpanó Vasast fogadja az NB I 6. fordulójának pénteki meccsén.

Győzelmi kényszerben van a Debrecen, amely behúzott kézifékkel vágott neki a bajnokságnak, hiszen az eddigi öt forduló során mindössze két pontot tudott összekaparni, az egyiket a Paks vendégeként, a másikat az FTC ellen hazai pályán.

A Lokinak lassan el kell kezdenie a pontgyűjtést, ha nem akar leszakadni, és pénteken a Vasas elleni meccs is jó alkalom lehet erre, hiszen az angyalföldiek szekere is kátyúba ragadt, mivel az elmúlt két fordulóban mindössze egy döntetlen jött össze.

A Debrecennel utoljára az 1990-1991-es idényben fordult elő, hogy az első fordulókban képtelen volt nyerni, aztán a hatodikban megszakadt a rossz sorozat – éppen a Vasas ellen.

A két csapat egyébként az élvonalban egyaránt 31-31 győzelmet aratott a másik fölött, úgyhogy a múlt alapján nagyon kiegyenlítettnek számít ez a párharc, a gólkülönbség (136-133) is erről árulkodik.

A Lokinál az a nagy kérdés, sikerül-e végre kinyitni a gólcsapot, az öt forduló alatt szerzett két gól ugyanis meglehetősen gyászos statisztika. Nem véletlenül vette kölcsön a klub korábbi játékosát, a Videotonnál mellőzött Bódi Ádámot, mivel Holman Dávidba Pozsonyba igazolásával óriási szükség volt egy kreatív emberre.

Herczeg András szerint a védekezés eddig rendben volt, a támadásokban kell hatékonyabbnak lenni

Bódi már a Vasas ellen bemutatkozhat, persze nagy kérdés, mennyire érződik majd rajta, hogy az idei évben perceket töltött csak pályán.

A hazaiaknál Sós Bence és Bereczki Dániel is műtét után lábadozik, a Vasasból a nyáron igazolt Vít Benesre és a válogatottban az oroszok elleni felkészülési meccsen bemutatkozó Kleisz Márkra nem számíthat Michael Oenning.

Az előző bajnokságban játszott három meccsből kettőt nyert a Vasas, amely a Nagyerdei Stadionból is elhozta a pontokat egy 2-1-es sikerrel. Az azt megelőző debreceni meccsen viszont 4-0-ra nyertek a hazaiak, akkor egyébként éppen Bódi nyitotta a gólok sorát.

A     oddsai alapján úgy tűnik, megszakadhat a Debrecen negatív szériája, izgalmas meccs várható, a csapatok formája alapján kevés góllal.

1x2    
Debrecen Döntetlen Vasas
2.40 3.20 2.85
[2538920] 2017-08-18 19:30:00 Debrecen - Vasasx;
2017-08-18;212
2017-08-19;212
239099