Európa Liga

Nem is olyan bitang jó a Vidi ellenfele

Csütörtök este a szerb bajnok Partizan Belgrád ellen játszik Európa Liga-selejtezőt a Videoton. Megnéztük, mit érdemes tudni az ellenfélről.

Fotó: vidi.hu

Bár a szerb bajnokság nem sokkal színvonalasabb a magyarnál, a bukmékerek egyértelműen a Partizan mellett foglaltak állást, ahogy arról korábban beszámoltunk, a fogadók egyértelműen szorosabb első meccset várnak az oddsmestereknél. Bár a nyitóoddsokhoz képest emelkedett a Partizan szorzója, még mindig csak 1.75-szeres pénzt fizet a sikere, vagyis egyértelműen esélyese az odavágónak.

1x2    
Partizan Döntetlen Videoton
1.75 3.50 4.00

A Partizan bajnokként a Bajnokok Ligájában kezdte az idei nemzetközi szereplését. A montenegrói Buducsnosztot 2-0-val ejtették ki, de a görög Olimpiakosz már túl nagy falat volt és a hazai pályán elszenvedett 3-1-es vereség után idegenben 2-2-t játszottak. A belgrádiak 2015-ben szerepeltek utoljára az Európa Liga főtábláján, akkor a csoportkörben a Bilbao és az Augsburg mögött a 3. helyen végeztek és csak rosszabb gólkülönbségük miatt nem sikerült továbbjutniuk az egyenes kieséses szakaszba.

A Partizan legértékesebb játékosai
Uros Djurdevics (23) 3,5 millió euró
Everton Luiz (29) 2,5 millió
Nemanja Miletics (26) 1,2 millió
Marko Jevtovics (24) 1 millió
Alen Stevanovic (26) 1.millió

Ezzel együtt egyáltalán nem kell félni a szerbektől. A Transfermarkt adatai szerint a Partizan piaci értéke 7 millió euróval több, mint a Videotoné, de igazán kiemelkedő sztárja jelenleg nincsen, a szerb válogatott legutóbbi keretébe például egyetlen játékost sem delegált.

A nyáron eladták a legjobb játékosnak vélt és a tavalyi idényben 24 gólt szerző Leonardót, az érkező oldalon pedig Miletics (Westerlo, Pantics (Chelsea, kölcsön) és a rutinos kapus Vladimir Sztojkovics csatlakozott a kerethez.

2016 novemberében a Videoton egy felkészülési meccs keretén belül 1-0-ra legyőzte a Partizant.

A Videoton számára nagy előnyt jelenthet, hogy az a Marko Nikolics irányítja a fehérváriakat, aki bajnokot csinált a Partizanból. Komoly változások nem következtek be a távozása óta, így pontosan tudja, mi volt csapatának a gyenge pontja.

Az sem elhanyagolható, hogy az UEFA büntetése miatt a meccset zárt kapuk mögött kell megrendezni, vagyis 30 ezer fanatikus helyett az üres lelátók "támogatják" a hazaiakat.

[2600476] 2017-08-17 21:00:00 Partizan Belgrad - Videotonx;