Spanyol foci

Eddig várt a lehetőségre a Barca-nevelés, de most már inkább lelépne

  • MVB80

Sergi Roberto végre játszhatna a középpályán, de most a nyakára hozták Paulinhót, úgyhogy inkább máshol boldogulna.

Egy mérkőzésre egészen biztosan még nagypapaként is emlékezni fog Sergi Roberto, a Barcelona játékosa, aki a Barca-PSG BL-nyolcaddöntőben azt a gólt szerezte, amivel a katalánok a BL történetének legnagyobb fordítását mutatták be.

A 25 éves középpályás az elmúlt két szezonban rendszeresen szerepet kapott a Barcában, 31, illetve 32 bajnokin lépett pályára, jobbára szélsővédőként.

A Barca a nyáron 30,5 millió euróért megvette Nélson Semedót a Benficától, vagyis érkezett egy jobbhátvéd, így Sergi Roberto joggal gondolhatta, hogy eredeti posztján, középpályásként juthat majd szóhoz az új edzőnél, Ernesto Valverdénél.

A Barcelona azonban 40 millió euróért elhozta a Kínában labdázgató Paulinhót, Sergi Roberto pedig úgy érzi, ezzel oda az esélye, hogy beférjen a középpályára.

A háromszoros spanyol válogatott kivásárlási ára 40 millió euró, ami nem kevés, de mivel az érdeklődők között a Juventus, a Milan, a Chelsea és a MU nevét lehetett olvasni a spanyol sajtóban, nem is olyan vészes az összeg.

Senki sem szeret a kispadon szotyizni, érhető, ha ő is menne inkább

Hogy Sergi Robertóval mi lesz,azt még nem tudni, az viszont elég valószínűnek tűnik, hogy Arda Turan elhagyja a Barcát. A török támadó középpályás nem volt kerettag a Real Madrid elleni Szuperkupa-döntő első felvonásán, és a török lapok azt pedzegetik, hogy visszatér korábbi csapatához, a Galatasarayhoz.

A Real elleni vereség után Sergio Busquets elismerte, szükség van új játékosokra, és bár Arda Turan és Sergi Roberto távozása várhatóan nem okozna földindulást a Nou Camp környékén, Paulinho érkezése önmagában biztosan nem oldotta meg a gondokat.

1x2    
Real Madrid Döntetlen Barcelona
2.30 3.70 2.65