Magyar foci

Végre Pintér is áteshet a tűzkeresztségen

  • ivan

A közeledő válogatott meccsek miatt hétközi fordulót rendeznek az NB I-ben, a magyar bukik pedig már ki is jöttek az oddsokkal. Lássuk, mit tartogatnak számunkra az esélyek!

A Videoton Európa Liga-selejtezős mérkőzése miatt a hétközi fordulóban a fehérvári alakulat mellett a Paks is szabadnapos lesz, így csak öt párosításra kerül sor csütörtöktől szombatig.

OTP Bank Liga, 6. forduló
   
  1 x 2
FTC - Haladás 1.50 3.90 6.30
Debrecen - Vasas 2.70 3.10 2.55
Mezőkövesd - Honvéd 3.60 3.30 2.00
Puskás Akadémia - Balmazújváros 1.90 3.40 3.80
Újpest - Diósgyőr 2.10 3.20 3.40

A forduló nyitómérkőzésén zöld-fehér rangadót nézhetünk avagy a Ferencváros a Haladást fogadja. A fővárosiak ugyan még veretlennek mondhatják magukat, de az öt forduló alatt elért négy döntetlennel aligha elégedettek a Népligetben, így Thomas Dollék vállát már most komoly teher nyomja. A szurkolók győzelmeket akarnak látni, a nyáron megerősített keretnek a bajnoki címért kellene küzdenie, ehhez képest a felmutatott eredménysor egyelőre nem túl acélos.

A Haladás a hétvégén a Balmazújváros elleni győzelemmel megszerezte második sikerét is, így Mészöly Géza együttese feljött a tabella 7. helyére. A szombathelyiek utoljára 2014-ben tudtak pontot szerezni a Fradi otthonában, győzni pedig 2013-ban sikerült legutóbb, így nem csodálkozhatunk a bukmékerek szorzóin. A Fradi győzelme 1.50-es oddsot fizet, míg a Haladás sikere pénzünk közel hétszeresét érné.

Péntek este a mindössze két rúgott gólnál tartó Debrecen a Vasast fogadja. Herczeg András együttese a Fradi és a Videoton ellen sem tudott a kapuba találni, de a jól záró angyalföldi védelem ellen sem lesz egyszerű feladata. A piros-kékek hátsó alakzata az EL-selejtezőben még egy ementáli sajtra hasonlított, a bajnokságban azonban csak négy gólt kapott idáig. A szorzókból is látható, hogy háromesélyes a találkozó, így a végeredmény helyett érdemesebb lehet majd a gólokra játszani, egészen pontosan azok ellen, hiszen a bajnokság két legunderesebb csapata feszül egymásnak.

Szombatra három mérkőzésünk marad. A bajnoki címvédő Honvéd a Mezőkövesd vendége lesz. A kispestiek májusban ötöt gurítottak Matyóföldön, így kellemes emlékekkel térhetnek vissza Borsodba, a kövesdiek ráadásul a villámrajtot követően megtorpanni látszanak, hiszen az elmúlt három körben csak 1 pontot sikerült bezsebelniük. Ezek alapján a Honvéd kettes szorzója akár csábító is lehet.

pfla.hu

A forduló talán legérdekesebb csatája lesz a két újonc meccse. A Puskás Akadémia eddigi szereplése hatalmas meglepetés, a nyáron alaposan feltuningolt felcsúti gárda a tabella utolsó helyét foglalja el. Pintér Attila hétről hétre bekapcsolja a kifogásgenerátort, de biztosak vagyunk benne, hogy előbb-utóbb megindul a Puskás szekere, a Balmazújváros ellen pedig meg is teheti az első lépéseket efelé. Bár a hajdúságiak okozták már meglepetést az élvonalban, szerintünk 1.90-ért játszható a Puskás-győzelem és ezzel Pintér Attila is megszerezné első sikerét az élvonal idei kiírásában.

Végül, de nem utolsósorban jön az Újpest és a Diósgyőr rangadója. Az oddsmesterek szerint a lila-fehérek a favoritok, de a miskolciakat nem írnánk le, különösen annak fényében, hogy a tavalyi évadban egyszer sem kapituláltak a negyedik kerületiek ellen. Fogadási szempontból ezt a meccset talán jobb békén hagyni, esetleg nagyobb szorzót vadászni, például egy döntetlennel.

Ennyit tehát előzetesen az oddsokról és az esélyekről, hozzászólásokban várjuk meglátásaitokat és tippjeiteket!

239099