Topligák

Parádézott a Bayern és a Dortmund, égett a Chelsea és a Liverpool

A Liverpool a 93. percben bukott két pontot, a Chelsea hazai pályán zakózott, míg a két német óriás a kupában gálázott.

A 93. percben bukott két pontot a Liverpool.

Premier League

A szombati angol futballmaraton a Watford-Liverpool mérkőzéssel indult, s a semleges nézőknek abszolút nem kellett csalódnia a találkozóban. A nyolcadik percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, Stefano Okaka fejelt gólt egy szöglet után. A 29. minutumban Sadio Mané gyönyörű egyéni teljesítmény után egyenlített, de három perccel később Abdoulaye Doucouré révén már ismét a hazaiaknál volt az előny. A második félidő elején fordítani tudott a Liverpool, az 55. percben Roberto Firmino büntetőből, majd Mohamed Szalah közelről talált be. Amikor már mindenki elkönyvelte a liverpooliak győzelmét, akkor a Watford ismét egy szöglet után szerzett gólt, Miguel Britos kaparta be két lépésről a labdát, s szerzett pontot a csapatának.

A Watford-Liverpool találkozó góljai:

A Chelsea hatalmas meglepetésre hazai pályán kapott ki 3-2-re a Burnley együttesétől, úgy, hogy a vendégek a szünetben már 3-0-ra (!) vezettek, igaz, Gary Cahillt már a 14. percben kiállították. Az emberelőnyt 10 minutummal váltotta gólra a Burnley, Sam Vokes értékesített egy beadást. 15 perccel később Stephen Ward lőtt bombagólt, majd négy minutummal később ismét Vokes volt eredményes.

A második félidőben felpörgött a Chelesa, Álvaro Morata kiválóan szállt be, s a 69. percben szépített. A találat után beszorította kapuja elé a címvédő a Burnleyt, de csak egy lesgólig jutott, sőt, Cesc Fábregas megkapta második sárga lapját, így ő is a kiállítás sorsára jutott, vagyis kilenc emberre fogyatkozott a londoni csapat. Azonban így is a hazaiak szereztek gólt, a 88. minutumban Morata fejjel ugratta ki David Luizt, aki nem hibázta el a ziccert, így egy gólra olvadt a vendégek előnye. Egyenlítenie azonban nem sikerült a Chelsea-nek, sőt a 90. percben Robbie Brady a kapufát találta el szabadrúgásból, avagy maradt a 2-3.

A Chelsea-Burnley góljai és piros lapjai:

A Southampton és a Swansea nem bírt egymással, a West Bromwich Ahmed Hegazy góljának köszönhetően győzte le a Bournemouth együttesét. A Huddersfield óriási bravúrt hajtott végre, újoncként 3-0-ra nyert a Crystal Palace otthonában, Steve Mounie duplájának köszönhetően, míg az Everton 1-0-ra verte a Stoke Cityt a Goodison Parkban, a gólt pedig Wayne Rooney szerezte, aki 4869 nap után talált be ismét a liverpooliak színében.

Rooney találata a Stoke ellen:

2017-08-12;47

Aubameyang mesterhármasig jutott szombaton.

Német Kupa

Sem a Bayern München, sem a címvédő Borussia Dortmund nem hibázott a Német Kupa első fordulójában. A bajorok a harmadosztályú Chemnitzer együtteséhez látogattak, s az első félidőben jól tartotta magát az alacsonyabb osztályú gárda, a vendégek csak egyszer köszöntek be, Robert Lewandowski talált be szabadrúgásból. A második játékrészben aztán beindult a bajor-henger, sorrendben Kingsley Coman, Lewandowski, Franck Ribéry és Mats Hummels is betalált, így végül 5-0-ra nyertek Carlo Ancelottiék.

A Chemnitzer-Bayern München meccs góljai:

A Dortmund a hatodosztályú Rielasingen-Arlen gárdájához utazott, s már a 12. minutumban megszerezte a vezetést Marc Bartra találatával. Az első félidő hajrájában Pierre-Emerick Aubameyang büntetőből duplázta meg a sárga-feketék előnyét, majd a második játékrészben a gaboni még két gólt szerzett, a klasszikus mesterhármasának köszönhetően pedig 4-0-ra nyert a BVB.

A Rielasingen-Arlen-Borussia Dortmund meccs góljai:

2017-08-12;209