Premier League

Már az első körben megég a Liverpool és a Tottenham?

A Vörösök Watfordba, a londoniak Newcastle-be utaznak, de Mourinhóékra is kemény meccs vár. PL-előzetes.

Pénteken az Arsenal-Leicester mérkőzéssel megkezdődött a Premier League 2017-2018-as szezonja, ami szombaton hét, vasárnap pedig két mérkőzéssel folytatódik. A Chelsea-Burnley, a Southampton-Swansea és a Brighton-Manchester City összecsapásokról korábban írtunk, a maradék ütközeteket pedig alább taglaljuk.

   
  1 x 2
Watford-Liverpool 5.40 4.00 1.55
West Bromwich-Bournemouth 2.40 3.15 2.90
Chelsea-Burnley 1.20 6.00 12.00
Southampton-Swansea 1.60 3.75 5.30
Everton-Stoke 1.65 3.70 4.90
Crystal Palace-Huddersfield 1.75 3.40 4.60
Brighton-Manchester City 9.00 5.00 1.30
Newcastle-Tottenham 4.80 3.75 1.65
Manchester United-West Ham 1.25 5.25 10.50

Szombaton a Watford-Liverpool derbivel kezdődik a meccsdömping Angliában, s noha a bukik szerint Jürgen Kloppék az esélyesebbek, nagy kérdés, hogy a jövő keddi, roppant fontos Bajnokok Ligája meccs előtt milyen kezdőt küld a pályára a német szakvezető?

Egyébként is az utóbbi években a 'Pool szenved Watfordban, tavaly csak egy szépségdíjas, ugyanakkor mázlista Emre Can-góllal nyertek a Vörösök, míg 2015 végén igen komoly pofonba néztek bele. A hazaiak ráadásul erősödtek a nyáron, s az edzőmeccseken is jól muzsikáltak.

A Liverpoolt azonban nem kell félteni, a Mersey-partiak Mohamed Szalah érkezésével komolyan megerősödtek, akinek köszönhetően az egyik leggyorsabb támadósort tudhatja magáénak az LFC a Premier League-ben. Mindez az edzőmeccseiken is meglátszott, hiszen Kloppék például a Bayern Münchent alázták meg az Allainz Arénában, s a többi meccsen is számolatlanul lőtték a gólokat.

Az biztos, hogy ha Klopp nem tartalékol a Hoffenheim elleni odavágóra, akkor nem kérdés, hogy ki nyeri a meccset, ha viszont hozzányúl a "gálacsapatához", akkor könnyen pontvesztéssel kezdheti szezonját a Liverpool.

Vajon a legerősebb kezdőjét küldi pályára szombaton Klopp?

Vasárnap kora délután kerül megrendezésre a Newcastle-Tottenham derbi. A Szarkák újoncként vágnak neki a szezonnak, azonban legutolsó Premier League-es meccsüket épp a londoniak ellen vívták. A hazaiak alaposan elverték a Spurst, hiszen 5-1-re nyertek, aminek köszönhetően a vendégek bukták a második helyet, s csak a bronzérmesként értek célba a 2015-2016-os idényben, amely szezonban a felek londoni meccsét is a Newcastle nyerte meg.

Lenne tehát miért visszavágnia Mauricio Pochettino csapatának a hét utolsó napján, s a bukik szerint ez össze is jöhet, hiszen a fővárosi csapat a favorit. A Spurs a nyáron nagyjából semmit sem változott, hiszen csak Kyle Walkert veszítette el, de Kieran Trippier méltó helyettese lehet a védőnek. Harry Kane-éknek ráadásul voltak biztató meccseik a holt szezonban, hiszen legyőzték többek közt a Juventust és a PSG-t is, vagyis bizakodva várhatják a rajtot.

Ezt a hazaiak is elmondhatják magukról, akik egy remek felkészülésen vannak túl, s erősíteni is tudtak a nyáron. Rafa Benítez együttese roppant masszívnak tűnik, amely otthoni környezetében, egy kis szerencsével, még a legjobbakkal is felveheti a versenyt.

Szerintünk bármilyen eredmény benne van a pakliban, hiszen Jonjo Shelveyék ki vannak éhezve a Premier League-re, ráadásul biztos, hogy győzelemmel akarnak visszatérni az élvonalba. Éppen ezért érdemesebb lehet inkább gólokra fogadni a találkozón, legalább három találatra 1.70-szeres pénzt kínál a    .

Lukaku vasárnap bemutatkozik az Old Traffordnak. - Fotó: twitter.com/manutd

Az első forduló a Manchester United-West Ham mérkőzéssel zárul vasárnap délután. Érdekes, de a Vörös Ördögök a legutóbbi két hazai bajnokijukat nem tudták megnyerni a Kalapácsosok ellen, pont azóta, mióta Slaven Bilic irányítja a londonikat.

A vendégek a nyáron alaposan feltankoltak, hiszen megszerezték többek közt Marko Arnautovic, Pablo Zabaleta, Javier Hernández és Joe Hart játékjogát is, akik komoly erősítést jelenthetnek. A fővárosiakra rá is fért a vérfrissítés, hiszen az elmúlt szezonban várakozáson alul teljesítettek, mindössze a 11. helyre voltak jók, s még a kiesés szele is megcsapta menet közben a gárdát. A felkészülési meccsei ugyanakkor nem sikerültek rózsásan a West Hamnek, a főpróbán például nagyon simán, 3-0-ra kapott ki a másik manchesteri óriástól.

Ami a hazaiakat illeti, a United már túl van egy tétmérkőzésen, hiszen kedden az Európai Szuperkupa-döntőjében volt jelenése a gárdának, azt a meccset azonban 2-1-re elveszítette. José Mourinhóék igazából nem játszottak jól, még idő kell, hogy a középső posztokra igazolt Romelu Lukaku, Nemanja Matics és Victor Lindelöf beépüljön a gárdába.

A Vörös Ördögök szerencséje, hogy pazar, vagyis könnyű a sorsolásuk a szezon elején, ráadásul a WHU is hiába pumpálta fel magát, könnyen lehet, hogy Bilic mester nyolc (!) játékosára sem számíthat a rajton, így pedig egyértelmű, hogy mely csapat a mérkőzés esélyese. A fogadóirodákban olyannyira Mourinho együttese a favorit, hogy a    is csak 1.75-szörös pénzt kínál a Manchester United legalább kétgólos sikerére...

Ami a többi mérkőzést illeti, kiélezett, tipikus háromesélyes mérkőzést játszhat egymással a West Bromwich és a Bournemouth gárdája, a bukmékereknél egy hajszállal a birminghami csapat az esélyesebb. Az átalakuló Evertonnak elvileg hazai pályán kötelező lenne legyőznie a meggyengült Stoke együttesét, míg az újonc, feltuningolt Huddersfield a masszív Crystal Palace-hoz látogat, de nyitóforduló révén bármilyen eredmény benne van a pakliban.

2017-08-11;47
2017-08-12;47
2017-08-13;47