NB I

Kedvenc ellenfelével hangol a Vidi a Partizanra

A Debrecen a legutóbbi hét Videoton elleni találkozóját rendre elveszítette. Ezúttal is a fehérvári csapat az esélyes.

Kedvenc ellenfelével hangol a Vidi a Partizanra. - Fotó: vidi.hu

Noha korábban évekig rangadónak számított a Videoton-Debrecen ütközet, a felek utolsó hét egymás elleni meccsét egyaránt a fehérvári gárda nyert. A formák és csapatok lehetőségei alapján szombaton gyakorlatilag csak az a kérdés, hogy a Vidi hány góllal győzi le a Lokit.

1X2 -   
Videoton Döntetlen Debrecen
1.45

4.00

7.10

A hazaiak ugyanis jó formának örvednek, hiszen vasárnap 2-0-ra nyertek a Mezőkövesd otthonában, míg múlt csütörtökön, az Európa Liga harmadik selejtezőjének visszavágóján 1-0-ra győzték le a Bordeaux együttesét, aminek köszönhetően bejutottak a sorozat playoffkörébe.

Jövő csütörtökön már a Partizan Belgrád otthonában van jelenése a piros-kékeknek, amely ütközet roppant fontos, így benne van a pakliban, hogy Marko Nikolics nem a legerősebb csapatát küldi ki a Pancho Aréna gyepére.

Azonban nem árt figyelembe venni azt, hogy ezen a héten csak ezt az egy meccset játssza a Vidi, ráadásul a találkozó szombaton lesz, így egy nappal többet készülhet a gárda a szerbek elleni ütközetre, vagyis benne van a pakliban, hogy mégis a gálacsapattal kezdenek a fehérváriak. Az viszont szinte biztos, hogy a Varga József, Kovács István, Vinícius trió sérülés miatt kihagyja a hétvégi találkozót.

"Biztos, hogy nehéz mérkőzés vár ránk szombat este a Debrecen ellen. A csapattársakkal beszélgetve megtudtam, hogy az elmúlt 10-15 évben több alkalommal is bajnokságot nyert a DVSC, sőt szerepelt a BL- és az EL csoportkörében is. De nemcsak a korábban elért eredményeik miatt tiszteljük őket, hanem mert profi sportolóként mindig, minden esetben tisztelnünk kell az ellenfelünket, legyen szó bármelyik csapatról.

Hazai környezetben azonban nem is lehet más a célunk, mint a három pont megszerzése. Fontos lenne az önbizalmunk miatt is jó teljesítményt nyújtani, hiszen jövő héten sorsdöntő EL-találkozó vár ránk. Boldog vagyok, hiszen legutóbb, Mezőkövesden sikerült megszereznem az első vidis gólomat, amit reményeim szerint még sok találat fog követni. Még csak néhány hete vagyok a Vidi játékosa, éppen ezért volt számomra igazán örömteli és megható az, hogy a szurkolók vastapssal jutalmaztak, amikor a sérülésem miatt le kellett cserélni.

Számomra ez tényleg nagyon fontos, hogy egy új helyen ilyen gyorsan befogadtak a drukkerek. Megígérhetem, hogy minden mérkőzésen úgy lépek pályára, hogy ne hozzak szégyent a Vidi-mezre, amelyben hatalmas megtiszteltetés futballozni" - nyilatkozta a hazaiak támadója, Ezekiel Henty a vidi.hu-nak.

[2538909] 2017-08-12 20:30:00 Videoton - Debrecenx;

Ami a vendégeket illeti, a Debrecen eddig pocsékul szerepel a bajnokságban, igaz, valamiféle fejlődés felfedezhető, hiszen a Mezőkövesd és a Haladás elleni elveszített mérkőzéseket követően két meccsen is veretlen maradt a csapat. A Loki a Paks otthonában 1-1-es döntetlent játszott, majd a Ferencváros ellen gól nélküli remit hozott össze a Nagyerdei Stadionban.

Ugyanakkor Herczeg András csapatának legjobbja, Sós Bence megsérült. A fiatal játékos pedig érzékeny vesztesége lehet a cívisvárosiaknak, hiszen a középpályás minden meccsen csapata egyik, hanem a legjobbja volt, ráadásul az idei két Loki-gólból az egyiket ő szerezte.

"Rosszul kezdtük a bajnokságot, ezért váltottunk és más felfogásban futballozunk. Azt gondolom, ez a játék sokkal jobban fekszik a csapatnak, a gólhelyzeteket azonban még mindig nem tudjuk értékesíteni. Szabadabban próbálunk játszani, nem annyira mélyen védekezünk, hanem kissé feljebb tolva, igyekszünk az ellenfél térfelén futballozni. Persze előfordulhat, hogy szombaton a Videoton ellen más hadrendben állunk fel, de a célfutballt akkor is meg kell valósítanunk.

A jelen helyzetünkben minden héten háború van, hogy a híres film címét idézzem. El kell kezdenünk pontokat szerezni. Lehet, hogy a Ferencváros ellen is aláírtuk volna a meccs előtt a döntetlent, mert a zöld-fehérek a miénknél jobb kerettel rendelkeznek. A Videoton is legalább olyan erős, mint az FTC, sőt most még jobb passzban van. Véleményem szerint Magyarországon egy csapat sincs, amely a másik ellen biztosra mehetne. Minden fordulóban vannak és lesznek is meglepetések, miért ne lehetne ilyen a mi mérkőzésünk is?" - mondta Tőzsér Dániel, a vendégek csapatkapitánya a dvsc.hu-nak.

[2538909] 2017-08-12 20:30:00 Videoton - Debrecenx;5

Mindezek után a bukmékereknél nem csoda, hogy a Videoton az esélyesebb, háromesélyben mindössze 1.45-szörös pénzt kínál a hazaiakra a , míg az X2-re 2.55-szörös oddson lehet fogadni. A legalább három találatra 1.75-szörös pénzt fizetne ki az állami iroda, míg ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.80-szorosa ütné markunkat.