Magyar foci

Nem száműzték, csak kitették Halmosit a Haladás keretéből

A mostani döntésnek köze lehet ahhoz a nyilatkozathoz, amiben a játéklehetőséget kevesellte a szélső.

Halmosi Péter még külföldön légióskodott, amikor már azt mondogatta, hogy pályafutása végén a Haladásban szeretne játszani, mert nevelőegyesülete iránt még mindig olthatatlan szerelmet érez.

Az angol Hull Cityből 2010-ben tért haza Halmosi Szombathelyre, és azóta oszlopos tagja a csapatnak. A mostani idényben viszont jobbára csak csereként számított rá Mészöly Géza, a Honvéd és Debrecen ellen az utolsó negyedórában állt be a 37 éves szélső, aki a Diósgyőr ellen félórát, a Paks ellen bő 20 percet kapott.

A fiatalok miatt csak csereként játszott eddig idén

Halmosi a sportnapilapnak nyilatkozva elárulta, nehezen viseli, hogy mellőzik, és nem akar beletörődni a padozásba.

„Jó lenne, ha csak azok játszanának a fiatalok közül, akik képzettebbek, s többet tesznek hozzá a csapat sikeréhez, mint az öregek. A Haladásnak egyelőre nincs és talán nem is lesz soha olyan erős kerete, mint a Fradinak vagy a Videotonnak, nálunk ugyanis nincs annyi azonos tudású, képességű labdarúgó. Ezért meg kell becsülnünk a tapasztalt futballistákat is.

Nem titok, többre tartom magam annál, mint amennyi lehetőséget kaptam az utóbbi időben” – mondta Halmosi.

Mészöly erre azt válaszolta, nem volt korrekt a játékos felvetése, ami a csapategységnek sem tesz jót. Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója pedig annyit tett ehhez hozzá, hogy Halmosinak is tudnia kell, hogy a szombathelyi klub stratégiai feladatnak tekinti, hogy beépítse a saját nevelésű fiatalokat.

„Nem azért játszatjuk őket, mert ezért cserébe szövetségi támogatást remélünk, viszont azt is el kell ismerni, hogy az így befolyó összeg nem pusztán hozzájárul a költségvetésünkhöz, hanem jelentős hányadát teszi ki. A fiatal játékosok szerepeltetése természetesen rejt magában kockázatot, a teljesítményük ingadozó lehet, de én bízom mindannyiukban” – magyarázta Tóth.

Az ügy legújabb fejleménye, hogy Halmosi kikerült az első csapat keretéből., és nem látogathatja az edzéseket.

Nem ez az első eset, hogy ilyen történt vele, két évvel ezelőtt Kuttor Attila is kitette a csapatból, de akkor Kuttornak végül mennie kellett, és őt követte a kispadon Mészöly, akinek eddig nem volt gondja Halmosival.

"Amikor Péterrel szerződést hosszabbítottunk, akkor a vezetőség velem egyeztetve felvázolta neki, hogy egy új időszámítás következik, amelyben azt kéri a klub tőle, segítse a fiatalokat, hogy minél jobban be tudjuk őket építeni. Tisztáztuk azt is, hogy egy-egy alkalommal az is előfordulhat, ha én úgy ítélem meg, akkor nem kerül a keretbe.

Most az ötödik fordulóban pontosan ez történt, ezért a Balmazújváros elleni mérkőzésen nem lesz a keret tagja. Természetesen az első csapattal szeretne készülni, ám mondtuk neki, hogy most ne legyen az edzéseken. De nem száműzetésről van szó" - nyilatkozta Mészöly a mostani esetről a Rangado.hu-nak. 

Az eddig mindössze három pontot gyűjtő Haladás a hétvégén a Balmazújvárost fogadja.

1x2    
Haladás Döntetlen Balmazújváros
1.90 3.40 3.80