Átigazolás

Németh Krisztián visszatér Amerikába

  • MVB80

Nikolics Nemanja, Sallói Dániel és Stieber Zoltán után Németh Krisztián lesz az MLS negyedik magyarja.

Úgy tűnik, ezen a héten minden napra jut egy magyar játékos, aki az észak-amerikai futballbajnokságba, az MLS-be igazol, szerdán Stieber Zoltán megszerzését jelentette be a kétszeres bajnok DC United, ma pedig Németh Krisztián sorsa dőlt el.

Azt már hetek óta hallani lehetett, hogy nagy esély van arra, hogy Németh visszatérjen Amerikába, ahol korábban sikeres időszakot töltött a Sporting Kansasnél.

Korábbi csapata mellett a DC United, a Columbus és a New England is érdeklődött iránta, és végül utóbbi lett a befutó.

A Kansas-drukkereknek némileg keserű lehet a szájíze, mivel Dom Dwyer távozása után egyértelműen korábbi klubja volt a favorit Németh megszerzésére, ugyanakkor a csapatnak így is van már egy magyar csatára Sallói Dániel személyében, aki egy higgadtan értékesített büntetővel vállalt szerepet abban, hogy a Kansas bejutott a US Open Cup döntőjébe.

Németh új klubja, a New England ötször játszhatott az MLS nagydöntőjében, de még egyetlen alkalommal sem tudta megnyerni.

Erre idén sincs túl sok esélye, mivel az utolsó előtti helyen áll a Keleti főcsoportban, igaz, az alapszakaszból hátralévő 12 fordulóban még ledolgozhatja 6 pontos hátrányát.

A 28 éves Németh legutóbb a katari al-Garafában szerepelt, ahol ebben a szezonban 16 meccsen 6 gólt szerzett. Korábban megfordult a Liverpoolnál, az AEK Athénnál, az Olimpiakosznál, a Waalwijkben és a Rodában is.

Éveken át a magyar futball legnagyobb tehetségének tartották

A Kansasben talán élete legjobb formájában játszott a 2015-ös bajnokságban, 29 meccsen tizenegyszer volt eredményes, és a Portland elleni szólóját választották az év góljának.

A New England-drukkerek abban bíznak, hogy azt a Némethet láthatják, aki két éve nevet szerzett magának az amerikai bajnokságban. Új csapata egyébként nem áll rosszul gólerős játékosokból, a házi góllövőlista élén Lee Nguyen, Juan Agudelo és Kei Kamara áll egyaránt nyolc góllal.

1x2    
New England Döntetlen Vancouver
1.65 3.70 4.25
Fogadási határidő: 08.13. 02:00