NB I

Pintér igazságtalanságról beszél, Doll inkább néma marad

  • varin

A hétvégi találkozókon ismét születtek érdekes edzői nyilatkozatok, ezekből szemezgettünk.

Lezajlott az NB I 4. fordulója, mely után a Videoton és a Honvéd került az élre, a kieső pozíciókban pedig továbbra is a Debrecen és a Puskás Akadémia található. Noha mindkét gárda egyelőre nyeretlen az OTP Bank Ligában, a Loki jó játékkal szerzett pontot a Fradi ellen, míg a Puskás ismét hazai pályán bukott fontos találkozót. Pintér Attila rögtön meg is találta minden probléma forrását, az MLSZ-t, valamint a bírókat.

Fotó: haon.hu

"Sokkal jobban futballoztunk, mint a Honvéd, így nem róhatok fel semmit a csapatomnak. Megkérek azonban mindenkit, hogy nézze meg a 28. perc környékét, mert én azt gondolom, hogy Diallóval szemben szabálytalankodtak, ami a második sárga lett volna Bobál Dávidnak. A mi helyzetünkben, ha egy csapat megy, teszi a dolgát és jól is játszik, de nem kapja meg azt, amit meg kell, az nagyon nem mindegy" - kezdte nyilatkozatát Pintér.

A korábbi szövetségi kapitány kitért arra a "furcsaságra" is, mely szerint a maximális MLSZ-pénzek megtartása érdekében ők csak három idegenlégióst vethettek be a találkozón, míg a Honvéd ötöt.

"Azt viszont igazságtalannak érzem, hogy amíg nekünk csak három idegenlégiósunk lehetett a pályán, kupainduló ellenfeleinknek öt. Ezt nem tartom fairnek. Nem esünk kétségbe, amíg másoknak kész csapatuk volt, nekünk tovább kell építkeznünk, ugyanezzel az akarattal, ugyanezzel az agresszivitással, és előbb-utóbb jönnek majd az eredmények is" - kesergett Pintér.

Érdekesség azonban, hogy az MLSZ szabályzata szerint, az idei szezontól kezdve ha egy nem nemzetközi kupainduló csapat egy nemzetközi kupainduló csapattal találkozik, akkor előbbi is öt légióssal operálhat annak érdekében, hogy ne sérüljön az esélyegyenlőség elve.

A vasárnapi rangadó, a Ferencváros debreceni vendégjátéka után is forrtak az indulatok. A fővárosi szurkolók igencsak nekiestek Thomas Dollnak és csapatának, amelyen nyoma sem volt a Mezőkövesd elleni kitűnő teljesítménynek, avagy a Midtjylland elleni frenetikus első félidőnek. A zöld-fehérek rendkívül sok hibával játszottak, a teljes csapat csődöt mondott, amit aligha lehet kizárólag Gera Zoltán és Hajnal Tamás hiányával magyarázni.

"Nem lenne jó, ha mindent elmondanék, amit gondolok – mondta Doll. Két egyforma csapat játszott, de az biztos, hogy amit ma nyújtottunk, annak nem sok köze van a profi futballhoz. Ez főként a múlt heti játékunk tükrében volt váratlan" - mondta a sajtótájékoztatón a német mester.

"Nem a Debrecen lepett meg, hanem a saját csapatom produkciója. Sok meccset láttam már, de ennyi elemi hibát talán még soha. Néha olyan érzésem volt, mintha egy flippergépben pattogott volna ide-oda a labda. Három órát utaztunk ide, és ugyanennyit fogunk haza, a nagy semmiért" – fogalmazott keményen Doll, akitől megkérdezték, hogy elégedetlenség miatt cserélte-e le a szünetben Priskin Tamást és Varga Rolandot. "Másik nyolc játékost is lecserélhettem volna..." - kesergett a tréner.

A Ferencváros tehát négy fordulót követően hat ponttal áll az NB I 4. helyén. Önmagában a zöld-fehérek lemaradása nem tetemes, hiszen az élen álló Vidi-Honvéd párosnak is csak nyolc egysége van, ám Bödéék eddig az NB I gyengébb csapatai ellen találkoztak, a nehezebb mérkőzéseik csak szeptemberben következnek.

Hétvégén az ötödik játéknapot rendezik az OTP Bank Ligában, a Fradi azt a Paksot fogadja, amely ellen tavaly három meccsen csak egyetlen pontot szereztek, míg a forduló rangadójának a Videoton-DVSC derbit nevezhetjük. A     hamarosan publikálja szorzóit a találkozókra, melyről oldalunkon is azonnal beszámolunk.

2017-08-12;212
2017-08-13;212
239099