NB I

Csodával érne fel, ha kikapna a Fradi

Pedig a fővárosiak sokáig nem tudtak pontokat gyűjtögetni Debrecenben, ám ezúttal Geráék a toronymagas favoritok.

Éveken át igen eredményesen szerepelt a DVSC együttese a Ferencváros ellen, a hajdúsági hívek a máig felemlegetnek egy bizonyos legendás 6-1-et és 5-0-t. Ám immáron négy éve, hogy a Lokinak nem megy a zöld-fehérek ellen, 2013 augusztusa óta egyetlen győzelem árválkodik a piros-fehérek neve mellett, még 2016-ból. Most az NB I 2017/18-as idényének 4. fordulójában ismét összecsapnak a felek a Nagyerdei Stadionban, a helyzet pedig változatlan - országos meglepetés lenne, ha a Fradi nem gazdagodna legalább egy ponttal.

"A Ferencváros a mérkőzés esélyese, de szeretnénk meglepetést okozni és egy jó meccset játszani" – kezdte Herczeg András a DVSC hivatalos oldalán.

Noha a Loki megszerezte első pontját Pakson az idei szezonban, a tréner még mindig látott bőségesen hibákat a csapat játékában. "Kellőképp agresszívek voltunk, erre kell építenünk a jövőben. Azt gondolom, az eddigi három meccsünkből akkor nyújtottuk a legjobb teljesítményt, hasonlóra lesz szükségünk a zöld-fehérek ellen is. Sajnos még mindig könnyű gólokat kapunk, ezeket nem szabad hagyni, valamint az utolsó passzoknál és a helyzetkihasználásban határozottabbaknak kell lennünk.

Sok jó játékost, minőségi labdarúgót igazoltak a fővárosiak, legutóbb a Mezőkövesd ellen pedig láthattuk, hogy összeértek. Mindig felfokozott várakozás van a Ferencváros vendégjátékával kapcsolatban, most viszont más célokért küzd a két együttes. Hazai pályán viszont szeretnénk megfelelni, hogy ugyanolyan rangadó legyen, mint régebben."

   
Debrecen Döntetlen Ferencváros
3.80 3.40 1.90

Egy biztos, a szurkolókon nem múlik majd semmi, a debreceni ultrák állítólag nagyon készülnek a debire.

A túloldalon egy fokkal jobb lehet a légkör, noha a Fradi kicsit akadozva, két döntetlennel indította a szezont, a Mezőkövesd elleni 5-0 alkalmával mind támadásban, mind pedig védekezésben nagyon rendben volt a csapat. Varga Roland kitűnő formában van, Moutari is nagyon élt a borsodi gárda ellen, így érthetően ezt szeretné viszontlátni a pályán Lovrencsics Gergő is.

"Természetesen győzelmet várunk a hétvégén, de nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy a Debrecen rosszul kezdte a bajnokságot. Csak arra kell figyelnünk, hogy a Mezőkövesd ellen mutatott játékunkat stabilizáljuk az összes mérkőzésre, ezúttal pedig a Loki ellen.

A védelmünknek nagyon a helyén kell lennie és nagy százalékban kell kihasználni a lehetőségeinket. Így könnyítettük meg a helyzetünket a Kövesd elleni meccsen, hiszen Amadou Moutari az első nagy ziccerét belőtte, de Varga Roland is kegyetlenül kihasználta a helyzeteit. Elől nagyon odafigyelve és pontosan kell játszani, nekünk pedig a védekezésben, hogy ne kapjunk gyors gólt." - dicsérte a társakat Lovrencsics.

Hiányzók mindkét oldalon várhatóak, a vendégeknél Sternberg hosszabb időre kidőlt, de Gera is sérüléssel bajlódik, míg a hazaiaknál Bereczki és Takács maródi, a kapuban viszont bemutatkozhat Jan Novota.

Ha a Debrecen nem tud szintet lépni az idén látott játékához képest, a Ferencváros pedig megközelíti a Mezőkövesd elleni játékát, akkor a végeredmény aligha lehet kérdéses. Véleményünk szerint 1.90-es oddsért nem biztos, hogy igazán jó tipp a Fradi-siker, mi inkább a kevés gólban látjuk a fantáziát, a legutóbbi két bajnokijuk ugyanis egyaránt 0-0-ra végződött. Ha nem esik három gól vasárnap este a Nagyerdőben, pénzünk 1.75-szörösét fizetné vissza a    .

[2538904] 2017-08-06 18:00:00 Debrecen - Ferencvárosx;
2017-08-05;212
2017-08-06;212
239099