Európa Liga

A fogadóirodák megint leírják a Videotont

  • varin

A nemzetközi bukmékerek szerint a magyar csapatnak nincs sok esélye Belgrádban.

Péntek kora délután kisorsolták az Európa Liga playoffjának párosításait, immáron tudjuk, hogy a Videotonnak a szerb bajnokot, a Partizan Belgrádot kell kiütnie a csoportkörért. A fogadóirodák szorzói alapján pedig már azt is sejthetjük, nagyjából mennyi esélye van a fehérvári alakulatnak a bravúrra. Az 1.40-1.50-es átlagodds alapján bizony nem sok - legalábbis a bukik szerint.

Partizan Döntetlen Videoton
1.50 4.33 6.00
A Partizan Belgrád a Bajnokok Ligájából esett ki az Európa Ligába, a szerbek 5-3-as összesítésben maradtak alul a görög Olimpiakosszal szemben.

Noha a gárda csapatértéke mindössze másfélszerese a Videotonénak, valamint az összérték és a koefficiens pontszámok alapján is a legkönnyebb ellenfél volt a hat csapat közül, a Partizan európai kuparutinja nem hasonlítható a Videotonéhoz.

Fotó: HotSport

A fekete-fehérek ugyanis az elmúlt években többször is jártak az Európa Liga csoportkörében, 2015/16-ban például kilenc pontot szereztek az Alkmaar-Augsburg-Bilbao trió ellen és tíz gólt is szereztek a hat találkozón. Persze a belgrádiak kerete rendesen kicserélődött a korábbi sikercsapathoz képest, ám a minőség még így is megvan például Uros Djordjevics vagy Everton Luiz személyében.

Noha a párharc esélyese egyértelműen a Partizan, a szerbek csupán 2-0-s összesítéssel jutottak túl a montenegrói Buducnoston a BL-ben, tavaly pedig már a második körben búcsúztak büntetőkkel a lengyel Zaglebie Lubinnal szemben az Európa Ligában.

A Vidi sorsa tehát korántsem reménytelen, ráadásul Marko Nikolics személye hihetetlenül nagy előnyt kovácsolhat a magyar csapat számára.

A hatharom.com szerkesztősége 40% esélyt adott a fehérváriak továbbjutására, de ez még mindig sokkal nagyobb szám, mint a Girondins Bordeaux ellen volt.

Az első mérkőzést Belgrádban augusztus 17-én rendezik, míg a visszavágóra Felcsúton kerül sor 24-án. A továbbjutó gárda az Európa Liga főtáblájára kerül.

[2600476] 2017-08-17 20:00:00 Partizan Belgrad - Videotonx;
2017-08-17;73