Sportfogadás

Így reagáltak a fogadóirodák a Neymar-transzferre

  • varin

A párizsiak BL-győzelme jelentősen csökkent, ezt leszámítva nem hatotta meg a bukikat a váltás ténye.

Már több, mint másfél nap telt el azóta, hogy biztosra tudjuk, Neymar a PSG-hez igazol a Barcelona együttesétől. A transzfer hatalmasat vert Pogba korábbi csúcsára és alighanem még hosszú évekig meg sem közelítik majd a 200 millió fontos összeget. De mit jelent sportfogadási szempontból az, hogy a jelenkor egyik legnagyobb csillaga Barcelonából Párizsba költözött?

Oddsváltozások Neymar átigazolásának hatására
  PSG Barcelona
Bajnokok Ligája az átigazolás előtt 17.00 5.50
Bajnokok Ligája az átigazolás után 12.00 6.00
Bajnoki cím az átigazolás előtt 1.20 1.91
Bajnok cím az átigazolás után 1.16 1.91

Nos, mint az a számokból is látszik, nem különösebben rázta meg a fogadóirodákat az átigazolás ténye, olyannyira, hogy a katalánok bajnoki címének szorzója például egy századot sem változott. Noha a Ernesto Valverde csapatának BL-címére kissé megnőtt a szorzó, véleményünk szerint a viszonylagos stagnálás azzal magyarázható, hogy az irodák is tudják, a 200 millió font egy része a csapat megerősítésére fordítódik majd, így Neymar árából középpályást és támadót is vehet a gárda.

Ami a párizsiakat illeti, valamelyest csökkent a bajnoki címük szorzója, amely az átigazolást megelőzően is igen egyértelmű volt. A Monaco jelentősen meggyengült, a Marseille pedig még formálódóban van, így igen valószínűtlen, hogy a PSG idén is elbukja az aranyat. Ezt tekintve nem olyan meglepő talán, hogy az odds csak négy századot csökkent.

Fotó: Twitter

Jelentősen esélyesebb lett ugyanakkor a PSG a Bajnokok Ligájára, amely valószínűleg idén is a prioritási lista első helyén szerepel majd Unai Emery mesternél. Papírforma szerint a bajnokságban nem lesz vetélytársuk, így a tavalyi szezonnal ellentétben, idén maximálisan fókuszálhatnak a BL-re.

És ha már Neymarnál tartunk, az egyik brit irodánál fogadhatunk a francia gólkirályra is. Itt nem túl meglepő módon párizsi belháború várható, Cavani és Neymar szorzója is 2.25, míg őket tisztes távolságból követi Falcao (10.00), valamint Kylian Mbappé (11.00).

A PSG szombat délután 5 órától játssza idei első bajnokiját, az Amiens ellen 1.12-szeres szorzóval fogadhatunk a fővárosiakra a    -n.