NB I

A Puskás Akadémia most issza meg a levét a nagybevásárlásnak?

  • MVB80

Puskás a Honvéd ellen, első hallásra teljesen abszurd, pedig ez egy létező párosítás az NB I hétvégi fordulójában.

Ha csak annyit mondanánk, hogy a bajnok látogat az újonchoz, akár lefutottnak is tekinthetnénk a szóban forgó párharcot, de cáfolatnak máris felhozhatjuk az előző fordulót, amikor a Balmazújváros is nullkilométeresként ment a Bozsik-stadionba, aztán mégis meg tudta lepni a Honvédot.

A Puskás Akadémia hiába kezdte egy FTC elleni, ígéretes döntetlennel a bajnokságot, azóta behúzta a kéziféket, kikapott a Videotontól és a Vasastól is, és a kőkemény szezonkezdet zárásaként szombat este a Honvéddal csap össze a Pancho Arénában.

Meglehetősen fura ezt összerakni, hogy a Kispest a csapat legnagyobb legendájáról elnevezett csapattal játszik abban a stadionban, amely a korábbi klasszis spanyolországi becenevét vette fel. Igaz, a kispestieknek volt idejük megszokni a kissé tudathasadásos állapotot, hiszen a mostani a nyolcadik egymás elleni meccs lesz az élvonalban.

Prosser (balra) a télen igazolt Felcsútra - a Honvédtól

A Honvéd eddig uralta a párharcot, négy meccset megnyert, és csak egyet vesztett el, igaz, amiatt nagyon pipák voltak a kispesti hívek, mivel tavaly tavasszal az általuk finoman szólva sem kedvelt riválist kiejthette volna csapatuk, ehelyett 2-1-re nyert a Puskás. Amely végül ennek ellenére is kiesett, mivel a Vasas az MTK legyőzésével megelőzte a táblázaton.

A felcsútiak a nyáron állítólag három Honvéd-játékost is szívesen láttak volna, de Hidi Patrik végül a spanyol másodosztályú Oviedóban között ki, Davide Lanzafame és Djordje Kamber pedig maradt a bajnokcsapatnál.

Ők ketten egyébként valószínűleg a legfontosabb játékosai a Honvédnak, olyan győzni akarást sugároznak a pályán, amivel a többieket is magukkal ránthatják, bár a lelkesedéssel eddig sem volt, a védekezést viszont össze kell raknia a kispestieknek, mert a Diósgyőr és a Balmazújváros ellen beszedett négy gól nem kevés.

A Haladás ellen megsérült Patrick Ikenne-King még lábadozik, Baráth Botond viszont visszatérhet a védelembe, bár lehet, hogy helyette az új szerzemény, a Balmaz ellen debütáló Akeem Latifu játszik majd.

Pintér Attila, a Puskás edzője a Vasas elleni vereség után azt nyilatkozta, idő kell, mire a sok érkező összeszokott csapatot alkot a pályán.

A korábbi szövetségi kapitány azt is hozzátette, voltak olyan teljesítmények, amelyek nem ütötték meg az általa felállított mércét, úgyhogy az angyalföldiek elleni kezdőben (Hegedüs L. - Horvat, Poór, Heris, Spandler, Nagy Zs. - Knezevic, Mevongou, Balogh B. - Molnár G., Diallo) lehetnek változások.

[2538902] 2017-08-05 20:30:00 Puskás Akadémia - Honvédx;
2017-08-05;212
2017-08-06;212
239099