Európa Liga

Pikáns sorsolás az EL-ben, nehéz ellenfelet kapott a Videoton

  • varin

A szenzációs továbbjutást követően a Videoton ellenfele a Partizan Belgrád lesz a csoportkörbe jutásért.

Néhány perccel a Bajnokok Ligája-sorsolást követően az Európa Ligában is ellenfelet kapott magának a 44 érdekelt csapat. Persze minket a Videoton szenzációs bravúrja okán lényegesen jobban érdekelt a második számú kupasorozat nyoni sorsolása.

Ráadásul a húzás előtti órákban az is eldőlt, hogy a Videoton jó eséllyel verhető ellenfelet kap, hiszen a szerb Partizan és a francia Marseille mellett a görög PAOK, a lengyel Legia Varsó, a cseh Viktoria Plzen és az orosz Zenit Szentpétervár került egy csoportba a nem kiemelt Videotonnal.

A fehérvári alakulat végül a koefficiens pontok alapján leggyengébben besorolt szerb Partizan Belgrádot kapta, amelyet a Vidi jelenlegi trénere, Marko Nikolics irányított 2016 augusztusa és 2017 májusa között.

A sorsoláson három magyar játékos csapata volt még érdekelt, Korcsmár Zsolt Midtjyllandja a ciprusi Apollon ellen játszik, Futács Márkó és a Hajduk Split az Evertonnal csap össze, míg a Nagy Dominikot soraiban tudó Legia Varsó a moldovai Sheriff ellen játszik, a Dinamo Kijev (Kádár Tamás) pedig a portugál Maritimo ellenfele lesz.

Az első mérkőzéseket augusztus 17-én, a visszavágókat pedig 24-én rendezik, a Videoton idegenben kezd.