NB I

Felejtsd el Neymart, itt vannak az NB I legértékesebb játékosai!

  • MVB80
Címkék:

Az átigazolásokra szakosodott portál, a Transfermarkt frissítette a magyar bajnokságra vonatkozó értékeit.

Az oldal szerint jelenleg az NB I legértékesebb játékosa az FTC nyáron érkezett védője, Otigba Kenneth.

A 24 éves hátvéd, aki magyar utánpótlás-válogatott volt, viszont felnőttként inkább szülőhazáját, Nigériát képviselné, 1,3 millió eurót ér az oldal szerint.

Otigba megfordult a holland Heerenveenben is

A második helyen holtverseny van, a Videoton szerb támadója, Marko Scsepovics és a Honvéd olasz vezére, Davide Lanzafame került ide, őket 1,2 millió euróra taksálja a Transfermarkt.

Mindketten pazarul kezdték a szezont, Scsepovics az EL-selejtezőben öt, a bajnokságban két gólt szerzett eddig, míg Lanzafame a BL-ben oda-vissza betalált a Honvédot búcsúztató Hapoel Beer-Seva ellen, a bajnokságban pedig minden ellenfél ellen (Haladás, Diósgyőr, Balmazújváros) eredményes volt.

A harmadik helyen szintén egy új szerzemény áll, a Fradi uruguayi légiósa, Fernando Gorriarán, aki eddig mindhárom bajnokit végigjátszotta, és az EL-ben szerepelt a Jelgava és a Midtjylland ellen. Az ő értéke 1,1 millió euró.

Az első magyar a listán az előző idényt a Serie A-ból kieső Palermóban töltő, 1 millió eurót érő Sallai Roland, aki visszatért a Puskás Akadémiához, de idén még nem volt kerettag az NB I-ben, könnyen lehet, hogy a felcsútiak szeretnénk ismét külföldre elpasszolni.

Sallai a juvés Dybalával is összecsapott

Sallaihoz hasonlóan az 1 milliósok táborát gyarapítja a Videoton brazil származású, de magyar válogatott védője, Vinícius, valamint a Fradi portugál támadó középpályása, Rui Pedro.

A második magyar a listán Lovrencsics Gergő, a Fradi szélsője, ő 900 ezer eurót ér, a 800 ezresek közé a zöld-fehérek további két játékosa, Böde Dániel és Bőle Lukács mellett a Vasas középpályása, Berecz Zsombor tartozik.

A góllövőlistát négy találatával vezető Varga Roland 750 ezer eurós játékosnak mondhatja magát, akárcsak csapattársa, a szerződést hosszabbító Dibusz Dénes. Érdekesség, hogy az előző idény gólkirálya, a kétszer már idén is eredményes Eppel Márton a maga 650 ezer eurójával csak a 25. a listán.

A teljes névsor itt olvasható.

OTP Bank Liga 4. forduló  
  1 x 2
Paks - Haladás 2.00 3.35 3.50
Balmazújváros - Diósgyőr 3.05 3.30 2.20
Puskás Akadémia - Honvéd 2.85 3.25 2.35
Debrecen - FTC  3.80 3.40 1.90
Mezőkövesd - Videoton 4.30 3.40 1.80
Újpest - Vasas 2.20 3.30 3.10