Európa Liga

Tökéletes taktika kell a visszavágón - Nikolics

A Videoton FC szerb vezetőedzője szerint a továbbjutáshoz taktikailag tökéletes meccsre lesz szükségük csütörtökön, a francia Girondins Bordeaux elleni visszavágón az Európa Liga-selejtező harmadik fordulójában.

A székesfehérváriak a múlt héten Bordeaux-ban 2-1-es vereséget szenvedtek, ezt Marko Nikolics jó eredménynek tartja. Mint mondta, fontos volt az idegenbeli gól, az eredmény pedig éles visszavágót sejtet. Az edző kiemelte, hogy a Bordeaux erős csapat, amely jól használja gyors játékosait a széleken. Hozzátette: javítottak a csapatjátékon és külön készülnek is erre.

   
Videoton Döntetlen Bordeaux
3.70 3.35 1.85

A tréner örül annak, hogy telt ház várja a csapatokat csütörtök este, igazán jó hangulatú mérkőzésre számít a Pancho Arénában. Kérdésre elmondta, a kezdőcsapat összeállítását néhány probléma nehézzé teszi. Lesznek játékosok, akikre nem számíthat csütörtökön, de ez nem kifogás, hiszen az aktuálisan legjobb Videoton lép pályára Felcsúton.

Közölte, hogy nem kívánnak 90 percig védekezni, de nem fognak "ész nélkül" támadni sem.

A Videoton zöld-foki szigeteki balhátvédje, Stopira hangsúlyozta, hogy számukra a Bordeaux elleni visszavágó lesz a szezon eddig legfontosabb mérkőzése. Nem számít könnyű meccsre, de készen állnak a harcra, mert tovább szeretnének jutni.

Kiemelte: a csoportkör az álma a klubnak és a játékosoknak is, mindent elkövetnek a jó eredményért, az egygólos hátrány pedig esélyt ad a továbbjutásra.

"Jobb lenne, ha kétgólos előnnyel érkeztünk volna, de ez az eredmény sem rossz" - fogalmazott a vendégek vezetőedzője, Jocelyn Gourvennec, s hozzátette, azt kapták az első meccstől, amire számítottak. Mint mondta, az első lépést megtették a továbbjutás irányába, s a visszavágót is meg akarják nyerni.

"Ellenfelünk jól szervezett, tapasztalt, fegyelmezett csapat, technikás játékosokkal. Hozzá vannak szokva az ilyen jellegű éles meccsekhez, de akadnak gyenge pontjaik, ezeket kell nekünk kihasználnunk" - fejtette ki a szakvezető. Kiemelte, a legnehezebb feladat a helyzetek kialakítása, amivel az első találkozón nem voltak gondjaik, viszont a pontossággal igen.

"Erre fektettünk nagy hangsúlyt a felkészülés során, hogy precízebbek legyünk a Pancho Arénában, mint hazai pályán" - mondta.

A csütörtökön 19 órakor kezdődő mérkőzésre minden jegy elkelt, ez mintegy 3200 hazai szurkolót jelent majd.

A Videoton az Európa Liga-selejtező első körében a máltai Balzant, a másodikban az észt Nömme Kaljut búcsúztatta.

[2567552] 2017-08-03 19:00:00 Videoton - Bordeauxx;