Tenisz

Döntőnek beillő rangadó a 16 között

  • Cesc18

Igazi csemege vár a tenisz szerelmeseire Washingtonban, péntek hajnalban ugyanis a háromszoros bajnok Juan Martín del Potro és a második kiemelt Nisikori Kej néz farkasszemet egymással.

Virrasztania kell annak, aki a nap slágermeccsét látni akarja, de megéri, hiszen két klasszis, két korábbi washingtoni bajnok feszül egymásnak az argentin Juan Martín del Potro és a japán Nisikori Kej személyében. Előbbi magabiztos sikerrel kezdett Lukas Lacko ellen, így immáron 15 mérkőzés óta nem talált legyőzőre a Citi Openen, igaz, a korábbi 14 nyertes mérkőzése még 2008 és 2013 közé datálódik.

Szeretek itt játszani, mindig jó az Egyesült Államokban teniszezni. Ez a verseny különleges számomra, mert sok argentin rajongóm ki szokott látogatni, de az amerikaiak is szeretik a játékom. Azt hiszem ez a torna felér egy Mastersszel. 

- mondta a Tandil tornya becenevű argentin még a torna előtt. Nem csoda, hogy kedveli Del Potro ezt a versenyt, hiszen háromszor is megnyerte, és ahogyan ő is említette, általában komoly támogatást kap a lelátóról. Erre most is szüksége lesz, mert Nisikori ellen egy nagyon kemény küzdelemre számíthat.

A japán ugyan nincs élete formájában, de ebben erősen közrejátszik, hogy folyamatosan sérülésekkel bajlódik. Még bőven kozmetikázhat ezen a szezonon, az amerikai kemény pályás tornák pedig közel állnak hozzá, hiszen az USA a második otthona. 

Washingtonról Nisikorinak is szép emlékei vannak, 2015-ben, amikor legutóbb itt járt, akkor meg is szerezte a trófeát. Akkor sem indult könnyen számára a torna és most sem. Donald Youngot csak döntő szett tie-breakben sikerült legyűrnie, igaz, időnként zseniális labdameneteket játszottak.

Nisikori nem különösebben szeret Del Potro ellen játszani, ezt az 1-5-ös egymás elleni eredményük is mutatja. Idén Rómában salakon találkoztak, az argentin 7-6, 6-3-ra nyert. Ez azért egy kicsit más meccs lesz, már csak a borítás miatt is.

Fogadás a győztesre    
Juan Martín del Potro Nisikori Kej
1.65 2.00

A fogadóirodák egy hajszállal a dél-amerikait hozták ki favoritnak, ami vélhetően az egymás elleni eredményüknek köszönhető. Tény, hogy Del Potro tudja mit kell játszani Nisikori ellen, de ez akkor is egy 50-50-es meccs. Eddig minden összecsapásukon valamelyikük nullára nyert, ez a sorozat viszont most megszakadhat. Mi döntő szettet szimatolunk, amire a   2.10-szeres pénzt fizet.