E-Sport

Az utolsó előtti hét is tele izgalmakkal az EU LCS-ben

  • Thanatos

Thanatos a kilenedik heti mérkőzéseket vette ezúttal górcső alá. Íme a várható eredmények és oddsok.

Rég volt már, amikor elkezdődött az LCS Summer Split, ennek következtében pedig hihetetlenül közel kerültünk a rájátszásokhoz. Európa az utolsó előtti hétnél jár, és ugyan vannak már fix helyezések, de a mostani meccsnapok is tartogatnak kulcsfontosságú mérkőzéseket. A megszokott módon, ezek közül emeltünk most ki kettőt, de természetesen az összes ütközet végeredményét megpróbáltuk megjósolni. Mi vár ránk a héten az EU LCS-ben?

EU LCS 9. Hét

Alap információk: 10 csapat küzd egymással 2 csoportba osztva. Minden mérkőzés BO3 szériában történik, tehát 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 10 héten keresztül zajlik, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 3-3 helyezett jut be.

Meccsnapok és kezdés a héten: Csütörtök 17:00, Péntek 17:00 és Szombat 17:00.

Jelenlegi állás:

Kiemelt mérkőzések:

G2 vs. MSF [Csütörtök~20:00]

Nagyon érdekes összecsapás, amely mostanra teljesen kiszámíthatatlanná vált. A G2 gyengén kezdte a nyarat, ám mostanra talpra tudtak állni és komoly jelek utalnak arra, hogy újra felnőttek az „Európa Királyai” titulushoz. Az MSF ezzel szemben az utolsó 5 mérkőzéséből 4-et elbukott, amely jól tükrözi, hogy nem feltétlenül vannak a legjobb formájukban. A célpontok tekintetében az első gyilkosság (firstblood) kivételével mindenre a G2-nak van nagyobb esélye, ahogyan a győzelemre is. Amiért izgalmas lehet ez az ütközet, hogy megint új frissítésen játszanak a srácok, ami okozhat meglepetéseket mind a két oldalnak. Eléggé kiélezett küzdelmet várok és remélem, hogy nem cáfolnak meg, mert mostanában a valóság sokkal nagyobb különbségeket mutat, mint amit előzetesen gondolna bármelyik szakértő.

Thanatos-tipp: G2 2 - 1MSF

Oddsok a kilencedik hétre
Mysterious Monkeys: 4.00 Splyce: 1.22
G2 Esports: 1.36 Misfits: 3.00
H2K: 1.16 Team Vitality: 4.50
Ninjas In Pyjamas: 5.00 Misfits: 1.14
Fnatic: 1.11 ROCCAT: 6.00
Unicorns of Love: 1.40 Splyce: 2.75

UOL vs. SPY [Szombat~20:00]

Ez az összecsapás megpecsételheti mind a két csapat sorsát. Mindhárom, első helyért küzdő csapat még 3 mérkőzést játszik, amiből az H2K és a SPY számára 1-1 ígérkezik nehezebbnek, míg az UOL a 2 legkeményebb csatáját is kénytelen most megvívni. Ami egyáltalán nem jó jel számukra tekintve, hogy nagyon gyengén muzsikálnak mostanában. Ha az első helyen szeretnének végezni a B csoportban, akkor nem hibázhatnak többet, és így vagy úgy, de nyerniük kell. Szerencséjükre a SPY sem mutatott kiugróan jó teljesítményt a múlt héten és az H2K simán 2-0-ra elverte őket. Két olyan csapat küzd meg most majd egymással, akik éppen messze vannak legjobb formájuktól, emiatt könnyebben sebezhetőek. Hogy mit kezdenek majd egymással, az teljesen megjósolhatatlan, ám nagyon kemény és szoros összecsapásnak kell ennek lennie. Óriási szerep jut majd a küzdeni akarásnak, a felkészültség mértékének és a legújabb frissítés legjobb kihasználásának, és aki most jobbnak bizonyul, megérdemelten veheti célba az első helyet a csoportban. A jövő heti izgalmat pedig az adja, hogy az H2K is beleszól majd ebbe a pozícióharcba…

Thanatos-tipp: UOL 2 – 1SPY

Összefoglaló a nyolcadik hétről

Ha érdekel, hogy teljesítenek az E-sport tippek, látogasd meg fórumunkat!

Többi mérkőzésre tippek:

MM vs. SPY [Csütörtök 17:00] 0–2

H2K vs. VIT [Péntek17:00] 2–1

FNC vs. ROC [Péntek~20:00] 2 - 0

NIP vs. MSF [Szombat ~20:00] 1–2

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.