Európa Liga

A statisztika alapján jó esélye van a Vidinek a továbbjutásra

  • MVB80

A Bordeaux elleni EL-visszavágón egygólos hátrányt kellene ledolgoznia Juhászéknak.

Még csak augusztus eleje van, de három magyar csapat már elhullott a nemzetközi kupákban, egyedül a Videoton maradt állva.

A fehérváriak viszont egész biztatóan muzsikáltak a selejtező harmadik körének első meccsén, a francia Girondins Bordeaux elleni 2-1-es vereség után idehaza, a csapat albérletének számító Pancho Arénában egy bravúrral elérhető a playoffkör, amelyben már a főtábla lenne a tét.

A Vidi honlapja azt írja, a csapat 56. hazai mérkőzésére készül a nemzetközi kupákban, és eddig 35 győzelem, 11 döntetlen és 10 vereség a mérleg. Ami ígéretesen hangzik, hogy a 35 győzelemből 31-szer olyan eredmény született, amely csütörtökön fehérvári örömünnepet eredményezne.

A 2-1-es siker hosszabbítást érne, ilyen eredményt eddig háromszor ért el a Vidi, 1978-ban éppen egy francia ellenfél, a Stade Lavellois ellen, akkor kettős győzelemmel jött össze a továbbjutás az Intertotó Kupában.

Lazovics játszott már ennél komolyabb meccset is a nemzetközi porondon

A francia csapatok ellen a bordeaux-i volt az első vereségük a fehérváriaknak, akik a Lavellois mellett 1985-ben, a döntővel záruló UEFA Kupa-menetelés során a PSG-t is oda-vissza verték.

A Bordeaux az előző francia bajnokságban az 59 pontjából 26-ot gyűjtött vendégként, ezzel az ötödik legeredményesebb csapat volt idegenben. A meccsre minden jegy elkelt, ez azt jelenti, hogy a felcsúti stadionban 3400 néző szurkolhat csütörtök este.

1x2    
Videoton Döntetlen Bordeaux
3.35 3.30 1.95