Nemzetközi foci

Egy újabb égés már nagyon kínos lenne a Bayernnek

  • MVB80

A Bayern München a Liverpool ellen kezdi meg az Audi Kupát.

Ötödször rendezik meg Münchenben az Audi Kupát, és a házigazda bajorok háromszor otthon tartották a trófeát, amelyet mindössze a Barcelona tudott elvinni az Allianz Arenából még 2011-ben.

Most első körben a Liverpool szeretné megtréfálni a Bayernt, de a másik elődöntő két csapata, az Atlético és a Napoli sem örülne, ha üres kézzel menne haza.

A müncheniek nem szerepeltek valami fényesen a felkészülési időszakban rendezett Bajnokok Kupáján, a két milánói csapat ellen összesen hat gólt szedtek be, és egyet sem lőttek, az Arsenal ellen 1-1 után büntetőkkel vesztettek, de a Chelsea skalpját legalább begyűjtötték.

A Liverpool magabiztosan vette eddig az akadályokat, igaz, jórészt hazai ellenfelekkel játszott, bár legutóbb Dárdai Pál Hertháján is simán átlépett egy 3-0-val.

Mané nélkül tavaly sokszor csak szenvedett a Pool

A neten rengeteg mém pörgött, amikor a Pool a Crystal Palace és a Leicester legyőzésével megnyerte a négy PL-csapat részvételével zajló Asia Trophy nevű tornát, hiszen a klub a 2012-es Ligakupa-diadal óta nem végzett élen egyetlen sorozatban sem.

A Vörösöknél jelenleg az a legizgalmasabb kérdés, sikerül-e megtartani Philippe Coutinhót, akit a Neymart lassan elveszítő Barcelona nagyon szeretne elhappolni.

Jürgen Klopp kihangsúlyozta, hogy a brazil támadó középpályás nem eladó, de ilyet hallottunk már más csapatoknál, más játékosok esetében is, aztán mégis megtörtént az üzlet.

Klopp azt mondta, nagyon elégedett volt az eddigi felkészülési meccsekkel, de a müncheni torna más kávéház.

„Nem szeretném lenézni a Palace-t, a Leicestert és a Herthát, de ez más szint. Úgy érzem, készen állunk a feladatra, eddig jól teljesítettünk, de ennél is lehetünk jobbak” – nyilatkozta a korábban a Dortmundnál dolgozó Klopp, aki számtalan nagy csatát vívott a Bayern ellen.

Most Joe Gomez, Divock Origi, Nathaniel Clyne és Danny Ward biztosan nem léphet pályára, kérdés, hogy Klopp miképp forgatja majd a csapatát, hiszen szerdán ismét meccs vár a csapatra a Napoli vagy az Atlético ellen.

A Bayernből Manuel Neuer, Juan Bernat és Franck Ribéry is hiányozni fog, most debütálhat viszont a Hoffenheimtől szerződtetett duó, Sebastian Rudy és Niklas Süle.

Mindketten tagjai voltak annak a német válogatottnak, amely megnyerte a vébé főpróbájának tartott Konföderációs Kupát, ezért is kaptak extra szabadságot, így kihagyták a csapat ázsiai túráját.

Robben már Müllerékkel edzett

Arjen Robben szintén nem utazott el a többiekkel, de őt sérülése tartotta távol, hétfőn viszont már Jerome Boatenghez és Thiagóhoz hasonlóan már a csapattal edzett, így Carlo Ancelotti akár be is vetheti ezt a hármast.

1x2    
Bayern München Döntetlen Liverpool
1.50 4.00 4.60
Fogadási határidő: 08.01. 20.30

A 20.30-kor kezdődő meccset a Sport 1 élőben közvetíti.