Nemzetközi foci

BL-t akarok nyerni, ezért nem mentem Manchesterbe - Costa

A Juventus új igazolása elárulta, miért választotta a Zebrákat és nem Pep Guardiola csapatát.

A nyár egyik legnagyobb fogása lehet Douglas Costa, aki a Bayern Münchentől a Juventushoz szerződött nemrégiben. A brazil játékos egy évre érkezett Torinóba, ám ha Allegriék elégedettek vele, opciós joguk van megvásárolni őt. A 21-szeres brazil válogatott kapcsán sokáig lehetett hallani a Liverpool, valamint a két manchesteri klub, főként a City érdeklődéséről is. Costa most elárulta, miért nem Pep Guardiola hívó szavának mondott igent.

"Hogy miért a Juventust választottam végül? Három év alatt két Bajnokok Ligája-döntőt játszottak, ez pedig jó lehetőség arra, hogy én is megszerezzem a trófeát, a Juve a legjobb esélyem erre.

Szeretnék bekerülni a klub történelemkönyvébe, és úgy hiszem, egy évvel a világbajnokság előtt nem is találhattam volna jobb csapatot. Azért szerződtem Olaszországba, hogy mindent megnyerjek, köztük a BL-t is. Új tapasztalatokat akarok gyűjteni és megtanulni egy más fajta futballt is" - mondta a brazil középpályás.

Tény, hogy a Juventusszal igen jó esélye van trófeákat gyűjteni Costának, hiszen az Öreg Hölgy bajnoki címére a     1.65-ös szorzója is jól mutatja, hogy komoly sansz van idén is a Scudettóra. Ami egyébként a Bajnokok Ligáját illeti, a nemzetközi irodák szerint alig van különbség a Juve és a City végső győzelmének szorzója között, az olaszokra 11-szeres, az angolokra 13-szoros profit reményében fogadhatunk.

Az olasz bajnokság augusztus 19-én kezdődik, az első mérkőzést a címvédő Juventus játssza a Cagliari együttesével.