NB I

Semmi esélye a Lokinak a Fradi, a Kövesdnek a Vidi ellen?

  • MVB80

A Honvéd a Puskás Akadémiához látogat, az Újpest a Vasassal vív fővárosi rangadót az NB I 4. fordulójában. Lássuk, hogyan vélekednek az esélyekről a bukmékerek!

Még csak három forduló ment le az NB I-ből, úgyhogy nagyon komoly következtetéseket még mindig korai lenne levonni, de az látszik, hogy annyiban máris hasonlít ez a bajnokság a tavalyi idényre, hogy teljesen kiszámíthatatlan eredmények születnek.

Elég, ha annyit mondunk, hogy a harmadik fordulóban az újonc Balmazújváros meglepte a Honvédot, a Videotonnak pedig csak óriási hajrával sikerült pontot mentenie az Újpest ellen.

A 4. fordulóban is lesznek elsőre háromesélyesnek tűnő meccsek, lássuk milyen szorzókkal jött ki a Tippmixpro a hétvégére!

OTP Bank Liga 4. forduló  
  1 x 2
Paks - Haladás 2.15 3.30 3.15
Balmazújváros - Diósgyőr 3.05 3.30 2.20
Puskás Akadémia - Honvéd 2.85 3.25 2.35
Debrecen - FTC  3.80 3.40 1.90
Mezőkövesd - Videoton 4.30 3.40 1.80
Újpest - Vasas 2.30 3.25 2.95

Szombat

A Paks még nyeretlen, viszont mindkét pontját hazai pályán szedte össze, az Újpest elleni inkább bravúrnak tűnik, a Loki elleni 1-1 viszont csalódást jelenthetett.

A Haladás sem kezdett nagy formában, legutóbb otthon nézett bele egy méretesebb pofonba, úgyhogy érthető, hogy Királyék győzelme 3.15-ös szorzóval fogadható. Az előző szezonban mindig a hazai csapat nyert ebben a párosításban, a Haladás 2-0-ra illetve 3-1-re, a Paks pedig 2-1-re, és mivel most Csertői Aurél csapata lesz otthon, könnyen lehet, hogy folytatódik ez a tendencia.

A Paks tavaly az egész bajnokságban csak egyszer kapott ki otthon, a Diósgyőr vitte el mind a három pontot, úgyhogy a 2.15-ös hazai siker, vagy az 1.31-es oddszal megjátszható 1X sem tűnik rossz opciónak.

A Balmazújváros eddig kellemes meglepetést okozott, hiszen pontot csent az előző bajnokság arany-, illetve ezüstérmesétől is. Horváth Ferenc csapatának a hétvégén is valami nagyot kell produkálnia, mivel az a Diósgyőr lesz az ellenfele, amely eddig nagyon meggyőzőnek tűnik, úgy vezeti a tabellát hét pontjával, hogy még egyszer sem játszott otthon.

A Vasas ellen nem jár sikerrel a Balmazújváros, de két bravúrt már szállított

A sorozat folytatódik, mivel a hétvégén is vendégségbe megy a Diósgyőr, amely a szorzók alapján favoritként várhatja a meccset.

A Honvéd pikáns találkozóra készül, mivel a kispesti drukkerek finoman szólva sem szimpatizálnak a legendájukról elnevezett Puskás Akadémiával. A felcsútiak fogtak egy ígéretes ikszet a Fradi ellen, azóta viszont a Videotontól és a Vasastól is zakóztak, így az utolsó helyen szomorkodnak.

A Honvéd is sirathat négy elvesztett pontot, mert a Diósgyőr és a Balmaz ellen is 2-1-es vezetésről ikszelt, de még így is esélyesebbnek számít, és ezt az állami bukméker is így látja. A felcsútiak eddig egyszer tudtak nyerni az élvonalban a Honvéd ellen, de arra sem szívesen emlékeznek vissza, mert 2016 áprilisában a 2-1 ellenére is kiestek.

Vasárnap

Két hervasztó vereség után a Loki a Paks ellen megszerezte első pontját, de nagy kérdés, mire megy Herczeg András csapata a Mezőkövesd ellen gálázó Fradi ellen.

A Debrecen utolsó két hazai meccsén veretlen maradt Thomas Doll fiai ellen (0-0 idén februárban, 2-1 tavaly áprilisban), de idei játékát látva nem tűnik magasnak a hazai győzelemre megállapított 3.80-as szorzó. Az FTC először játszott úgy, hogy nem volt a játékosok lábában nemzetközi kupameccs, könnyen lehet, hogy ez is kellett ahhoz, hogy a Mezőkövesdnek nem hagyjanak semmi esélyt.

A Videoton viszont úgy utazik majd Kövesdre, hogy előtte egy kőkemény, továbbjutással kecsegtető visszavágó vár rá a Bordeaux ellen az Európa Ligában. Bár Marko Nikolics azt mondta érkezésekor, hogy nem prioritás a csapatnak az EL, de érthető, ha egy ilyen esélyt szeretnének megragadni Fehérváron.

Hadzicra (balra) és a többi fehérvári két kemény meccs vár a héten

Az Újpest majdnem profitált a franciaországi Vidi-meccsből, úgyhogy a Kövesd sem tűnik teljesen esélytelennek, főleg, ha idevesszük, hogy utolsó két meccsén egy hazai sikert (2-1) és egy idegenbeli bravúrikszet (1-1) hozott össze a fehérváriak ellen.

A Vasast talán sokan leírták, amikor kiesett az izraeli Beitar ellen az EL-ből, majd otthon kikapott a Diósgyőrtől, de az angyalföldiek azóta igencsak összekapták magukat, és kapott gól nélkül vették a következő két akadályt.

Újpesten viszont feltették a tavalyi lemezt, a lilák az előző szezonban a Pakssal holtversenyben tizenkét döntetlennel a második legtöbbet ikszelő csapatnak számítottak, és eddig idén is egyesével gyűjtögetik a pontokat.

Az előző idényben ötször is összefutottak a szomszédok, hiszen a Magyar Kupában is játszottak egymással, és négyszer a vendégcsapat nyert, az ötödik meccs pedig döntetlen lett. Most az Újpest sikere 2.30-as szorzóval fogadható, a Vasas sikerével pedig nagyjából a feltett tét háromszorosát lehetne nyerni.

2017-08-05;212
2017-08-06;212
239099