Darts

Az oddsmesterek elkezdtek hinni Taylor világbajnoki győzelmében

  • Cesc18

A World Matchplay megnyerése után hatalmasat zuhant az angol legenda világbajnoki sikerére kínált szorzója.

Nehéz szavakat találni Phil Taylor előző heti teljesítményére. 56 évesen, parádés játékkal gázolt át a mezőnyön Blackpoolban és hódította el 16. World Matchplay-címét. A lehető talán legnehezebb úton érte el mindezt, hiszen Michael van Gerwent, Peter Wrightot, Raymond van Barneveldet és Adrian Lewist is le kellett gyűrnie. 

Ez fantasztikus. Nem jöhetett volna jobb időben, ez egy bónusz számomra, az unokáimért, a rajongóim számára. Imádtam, tényleg minden percét élveztem. Hihetetlenül hiányozni fog ez a helyszín. Amióta először beléptem az ajtón, azóta szeretem. 

- nyilatkozta Taylor, aki hozzátette, hogy fantasztikus az ő korában major tornát nyerni, amikor ránézett a sorsolásra, tudta, hogy kemény hét vár rá. 

"The Power" nem sok esélyt adott a többieknek, Wrightot a döntőben 18-8-ra, Lewist az elődöntőben 17-9-re, Van Gerwent a negyeddöntőben 16-6-ra, míg Barneyt a nyolcaddöntőben 11-3-ra verte. Ezen a négy meccsen egyaránt 100 feletti körátlagot hozott, a fináléban nyújtotta a legmagasabb teljesítményt 104.24-gyel, amihez 55 százalékos kiszállózás párosult. 

Taylor World Matchplay-győzelmére nem sok esélyt adtak a fogadóirodák. A    21-szeres pénzt fizetett ki azon szerencsés fogadóknak, akik megjátszották az "öreg" sikerét.

A stoke-i géniusz ezzel megmutatta, hogy még mindig képes kiegyensúlyozottan magas teljesítményre, így nem csoda, hogy egyből esett a vb-címére kínált odds. A tornát megelőzően nagyjából 17.00-es oddsot adtak rá, ami mostanra 10.00-re csökkent. Természetesen még mindig Van Gerwen a toronymagas favorit (1.66), és a két skótot, Gary Andersont és Peter Wrightot is Taylor elé sorolják, de ne lepődjünk meg, ha az elkövetkezendő napokban még egy kicsit lejjebb kúszik az angol oddsa.