Forma-1

Nem lesz egyszerű legyőzni Vettelt a Hungaroringen

Nagyon élnek a Ferrarik a magyar pályán, a Mercedesnek fel kell kötnie a gatyáját vasárnap.

A hétvégén Mogyoródon vendégeskedik a száguldó cirkusz, a 32. Magyar Nagydíjra kerül sor, amely idén is izgalmas versenyt tartogat. A Mercedes az elmúlt futamokon elkapta a fonalat, ám a Ferrarinak kedvez a magas pályahőmérséklet, míg a Red Bull a kanyargós részeken kompenzálni tudja a gyengébb motorteljesítményt. Ezúttal tehát nem csak a két topistállóval kell számolnunk, hanem az osztrák bikákkal is. Lássuk az esélyeket.

A szombati időmérő a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel győzelmét hozta. A Ferrari német klasszisa végig meggyőző teljesítményt nyújtott, nagyon él az SF70H a mogyoródi aszfalton. Jó csapattársként Kimi Raikkönen is hozta magát és megszerezte a második rajtkockát, így tökéletes hátvédje lehet Vettelnek. Innentől még nehezebb dolga lehet a német legnagyobb riválisának, Lewis Hamiltonnak, aki Valtteri Bottas mögött csak a negyedik helyet csípte meg. A brit klasszis ötszörös bajnok a Hungaroringen, ám a 6.25-szörös szorzója jól mutatja, hogy ennek a versenynek nem ő a favoritja. A két Mercedesnek nem csak előre kell tekingetnie, mögöttük ugyanis ott lesz a két Red Bullos, Max Verstappen és Daniel Ricciardo. Előbbi mindig előhúz valami varázslatot a rajtnál, ráadásul ezen a pályán különösen nem lesz könnyű átmenni rajta. 

A nyilatkozatokból szemezgetve, Hamilton meglepően lemondóan beszélt az esélyeikről.

Szerintem holnap egy könnyed versenyt zárhatnak (Ferrari) az élen. Úgy tűnik, az autójuknak jobban fekszik a pálya; mintha nem is csúszkálnának. Úgy tűnik, mintha több leszorítóerejük lenne, de ezt már Monacóban is ki tudták használni.

Tényleg nagyon meggyőző a Ferrari, Vettel arról beszélt, hogy egyszerűen öröm volt vele körözni. Ha még azt is hozzávesszük, hogy általánosságban az idei szezonban az olasz istálló versenytempója jobb volt, mint a riválisoké, akkor végképp nem fűződhet kérdés a német győzelméhez. 

Magyar Nagydíj
hatharom.com
Vettel nyeri a futamot
@1.45
Fogadási határidő: 14:00

Ami a topcsapatok utáni mezőnyt illeti, meglepetésre a McLaren-Hondák nyitják a sort. Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne az előkelő hetedik és nyolcadik helyet szerezte meg az időmérőn. Alonsoék is ki tudták használni a pálya technikás részeit, ahol kevésbé számít a motorerő. Ettől függetlenül meglepő lenne, ha mindketten pontszerző helyen végeznének, de láttunk már csodát. 

Amennyire boldogok lehettek a McLaren bokszában, annyira csalódottak lehettek a Force Indiánál, hiszen egyik pilótájuk sem jutott be a top 10-be. A versenytempója rendre kiváló a rózsaszín masinának, így Sergio Perez és Esteban Ocon is pontszerző lehet, de ez most nem az a futam, amikor a Red Bullokat próbálják elkapni. A kettős Force India pontszerzés egyébként 2.75-szörös pénzzel kecsegtet, ami elgondolkodtató.