Vizes vb 2017

Az arany a tét Nagy Viktorék számára

A magyar férfi vízilabda-válogatott szombat este Horvátország ellen döntőzik a budapesti világbajnokságon.

Az aranyért ugranak medencébe szombaton Nagy Viktorék. - Fotó: Czagány Balázs - MTI

Csütörtök este parádés játékkal győzte le a magyar férfi vízilabda-válogatott Görögországot a budapesti világbajnokság elődöntőjében, így bejutott a szombati fináléba! Märcz Tamás tanítványai 7-5-re verték a helléneket, úgy, hogy a második játékrészben mindössze egy gólt kaptak, azt is az utolsó másodpercekben, köszönhetően többek közt az emberfeletti teljesítményt nyújtó Nagy Viktornak. A döntőben az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címvédő Szerbiát legyőző Horvátországgal találkoznak a mieink.

1x2    
Magyarország Döntetlen Horvátország
1.95 5.80 2.25

"Egy elődöntőt meg kell nyerni, ez a lényeg. Mindegy, hogy egy góllal, vagy tízzel, és azért tegyük hozzá, hogy ezt a görög csapatot nagyon nehéz legyőzni. Az pedig különösen biztató, hogy uraltuk a játékot, csak gratulálhatok a játékosoknak, hogy ennyire koncentráltak és pontosak voltak" - értékelte Märcz Tamás a görögök elleni elődöntőt a waterpolo.hu-nak. "Nem hiszem, hogy bármelyik játékosom is megelégszik a második hellyel, s úgy gondolkozik, hogy akkor menjünk haza egy ezüstéremmel. Nem volt kívánságműsor, hogy ki jöjjön a döntőbe, még, ha a szerbeket esélyesebbnek is tartották. Vigyázni kell a horvát csapattal, mert véletlenül senki sem veri meg Szerbiát. Nagyon erős, masszív csapat Horvátország, nem kisebb feladat, mintha a szerbek jönnének a döntőbe. Természetesen győzelem szándékával szállunk majd vízbe szombaton" - tette hozzá szövetségi kapitányunk a fináléval kapcsolatban a vlv.hu-nak.

Ki nyeri a vb-t?   
Magyarország Horvátország
1.70 1.90

Bizony nem lesz egyszerű. Még úgysem, hogy a felek legutóbbi két barátságos mérkőzését egyaránt a mieink nyerték, ráadásul az utolsó tétmeccsen is felénk billent a mérleg nyelve, hiszen a 2016-os belgrádi Európa-bajnokság negyeddöntőjében 8-5-re nyertünk, azt megelőzően viszont déli szomszédaink domináltak.

A két csapat közel azonos játékerőt képvisel, nüanszok dönthetnek majd a meccsen, még ha posztonként összevetnénk a feleket, akkor is ez jönne ki. Talán a kapuban vagyunk jobbak, hiszen Nagy Viktor eksztázisban véd a világbajnokságon, de Marko Bijac is világklasszis, méltó utódja a legendás Josip Pavicnak.

A hazai pálya előnye a magyar csapat malmára hajtja a vizet, de a mieink olyan komoly ellenféllel a torna során, mint a horvátok nem találkoztak. Az egyetlen kiinduló pont talán az olaszok elleni meccsek lehetnek, hiszen amíg mi 9-9-es döntetlent játszottunk velük a csoportban, addig a horvátok 12-9-re verték őket a negyeddöntőben. Igaz, a finálé teljesen más kategória lesz, mint ezen ütközetek voltak.

"Az aktuális világ- és olimpiai bajnok szerbeket győztük le az elődöntőben, nagyszerű csapatmunkával. Azonban azt a meccset el kell felejteni, és csakis a magyarok elleni ütközetre koncentrálni, akik hazai pályán játszanak. Fontos, hogy türelmesek legyünk, mint ahogy az egész tornán azok voltunk, s nagyon remélem, hogy a legjobbunkat tudjuk nyújtani. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem lesz egyszerű, de eddig is nagyon jó csapatok ellen játszottunk, és remélem, hogy ilyen játékkal tudjuk folytatni" - mondta a vlv.hu-nak a horvátok sztárja, Maro Jokovic.

A magyar férfi válogatott vb-csapata:
Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor.
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

Ami a sportfogadás részét illeti a finálénak, a     szerint bármilyen eredmény előfordulhat, hiszen két- és háromesélyben sem tesz különbséget a fogadóiroda a csapatok között, egy hajszállal a magyar válogatott számít az esélyesebbnek. Hendikep határt mindezeknek köszönhetően nem állapított meg a bukméker, a gólok számának határát viszont 16,5-re lőtte be.

A szombaton, 20.30-kor rendezendő, Magyarország-Horvátország találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!